search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:35
MENU CLOSE

Τηλεοπτικό σεμινάριο στο Καμερούν: Πως να δέρνετε σωστά τη γυναίκα σας

08.03.2019 08:25
Τηλεοπτικό σεμινάριο στο Καμερούν: Πως να δέρνετε σωστά τη γυναίκα σας - Media

 

«Αρπάξτε την από το λαιμό. Όσο πιο πολύ μιλάει τόσο πιο πολύ να σφίγγετε τον λαιμό της». Ο παρουσιαστής σε εκπομπή της τηλεόρασης του Καμερουν δίνει τρομακτικές οδηγίες προς τους άνδρες για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στη γυναίκα τους. Και μάλιστα σε μια χώρα όπως το Καμερούν όπου σύμφωνα με τις έρευνες τουλάχιστον οι μισές γυναίκες εκεί, πέφτουν θύματα βίας από τους άνδρες.

Οι οδηγίες συμπεριφοράς προβλήθηκαν από το Channel 4 του Καμερούν. Και ο παρουσιαστής ονομάζεται Έρνεστ Ομπάμα.

Αυτό ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από ακτιβιστές και οργανώσεις στο Καμερούν: «Λέμε όχι στη βία κατά των γυναικών αλλά λέμε και όχι στην προτροπή της βίας, ειδικά σε μια χώρα όπου είναι μέρος της κουλτούρας της να συμπεριφέρεται με βια στις γυναίκες» λέει η Κάθυ Άμπα Φούντα μέλος της οργάνωσης «Ρενάτα». Μιας οργάνωσης 21.000 εθελοντών που βοηθούν τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ο Ομπάμα πέρασε στην αντεπίθεση και είπε πως η εκπομπή του δεν έχει σκοπό να προσβάλλει τις γυναίκες αλλά να… επιμορφώσει τους άνδρες. «Μιλούσαμε για μια υπόθεση τσακωμού ανάμεσα σε έναν άνδρα και τη σύζυγο του που όλο και μιλούσε και ήταν σαν να τον έχει γραπώσει από τα γεννητικά όργανα. Είναι αφόρητο. Οπότε κάπως πρέπει να σταματήσει αυτό» συνέχισε.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ στο Καμερούν το 1/3 των γυναικών που έχουν φτάσει τα 18 χρόνια, έχουν ήδη παντρευτεί. Η ενδοοικογενειακή βία είναι κάτι συνηθισμένο και πολλές φορές η ίδια η οικογένεια της γυναίκας κάνει τα πάντα για να αποσιωπήσει το γεγονός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:35