search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:32
MENU CLOSE

Ο Τυραννόσαυρος Ρεξ «ζωντανεύει» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Video)

08.03.2019 08:55
Ο Τυραννόσαυρος Ρεξ «ζωντανεύει» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Video) - Media

 

Ένας από τους εφιάλτες της παιδική ηλικίας μας, το μεγα-αρπακτικό Τυραννόσαυρος Ρεξ «ζωντανεύει» στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Από τις 11 Μαρτίου, το μουσείο, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 150 χρόνια της ιστορίας του, θα φιλοξενεί την έκθεση «T Rex: The Ultimate Predator». Μεταξύ πολλών άλλων, θα προσφέρει την πρώτη multi-player εμπειρία εικονικής πραγματικότητας με τον βασιλιά των δεινοσαύρων.

Το American Museum of Natural History έχει μια ειδική σχέση με τον Τυραννόσαυρο Ρεξ: ο πρώτος σκελετός του αρπακτικού ανακαλύφθηκε το 1902 από τον Μπάρνουμ Μπράουν, τον θρυλικό παλαιοντολόγο του μουσείου, το οποίο περηφανεύεται για το ότι εκθέτει δημόσια ένα από τα λίγα αυθεντικά δείγματα του είδους.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα τεράστιο μοντέλο, σε φυσική κλίμακα, του Τυραννόσαυρου Ρεξ, με προσθήκες φτερών για την επιστημονικά ορθή αναπαράστασή του. Και θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν την ιστορία του δεινόσαυρου μέσω μιας διαδραστικής multi-player εμπειρίας εικονικής πραγματικότητας: το «T Rex: Skeleton Crew» (δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την HTC VIVE) είναι μια πεντάλεπτη εμπειρία που «μεταφέρει» ταυτόχρονα έως και τρεις συμμετέχοντες σε έναν χώρο όμοιο με την αίθουσα τυραννοσαυρίδων του μουσείου.

Σε εικονική πραγματικότητα, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να συναρμολογήσουν, κόκαλο το κόκαλο, έναν σκελετό του Τυραννόσαυρου Ρεξ και, από τη στιγμή που όλα τα οστά είναι στη θέση τους, να παρακολουθήσουν το αρπακτικό να ζωντανεύει στον χερσότοπο που σήμερα είναι η Πολιτεία της Μοντάνα, και ο οποίος ήταν το «σπίτι» του πριν 66 εκατομμύρια χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:31