22/09/2019 10:31:40
10.3.2019 / ΜΙΧAΛΗΣ ΧΑΡΙAΤΗΣ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2063 στις 7-3-2019

ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. διαγωνίζονται στη διδακτέα ύλη της Ε.Ε: Για δήθεν μέτρα στήριξης του νέου ζευγαριού μίλησε ο Κουτσούμπας

ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. διαγωνίζονται στη διδακτέα ύλη της Ε.Ε: Για δήθεν μέτρα στήριξης του νέου ζευγαριού μίλησε ο Κουτσούμπας  - Media

 

Για μια συζήτηση με «μπόλικες δόσεις υποκρισίας» εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. έκανε λόγο ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για το δημογραφικό ζήτημα, τονίζοντας ότι ακούστηκαν προτάσεις που παγιώνουν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τη σημερινή βαρβαρότητα που βιώνουν τα νέα ζευγάρια και οι νέες μητέρες.


Ο Κουτσούμπας υποστήριξε πως αποτελεί πρόκληση «να συζητάμε για τους δημογραφικούς δείκτες και την ίδια στιγμή η μητρότητα να γίνεται συνώνυμο της ανεργίας, της απόλυσης, και από τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, αλλά και από το Δημόσιο» καθώς, όπως τόνισε, η μητρότητα αποτελεί «κόστος» για το κράτος και τα μονοπώλια. Και σημείωσε πως το ΚΚΕ, με κριτήριο τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, διατυπώνει συγκεκριμένες προτάσεις για τα σύγχρονα δικαιώματα της γυναίκας στην εργασία, στην κοινωνική στήριξη της μητρότητας, της μονογονεϊκής οικογένειας.


«Και εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενοι κύριοι της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛΛ, έχετε φροντίσει, οι νέοι άνθρωποι, ιδιαίτερα οι νέες γυναίκες, να αναβάλλουν τη δημιουργία οικογένειας, κάτω από την ανασφάλεια της ανεργίας και της εργασιακής περιπλάνησης, της εργασιακής ζούγκλας, της μετανάστευσης, των “ελάχιστων” και “υποκατώτατων" δικαιωμάτων» δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ. «Είναι υποκρισία», τόνισε, «να έρχεστε με προτάσεις για δήθεν μέτρα στήριξης του νέου ζευγαριού, όταν με τις υπογραφές σας στους μνημονιακούς, αντιλαϊκούς νόμους και με τις δεσμεύσεις σας στους επιχειρηματικούς κολοσσούς, έχετε διαγράψει από το λεξιλόγιο της νεολαίας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία».

Made in Ε.Ε.
Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ ανέφερε πως «παρουσιάζετε ως “σύγχρονο” και “νέο” τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της Ε.Ε. για τις περίφημες δήθεν “ίσες ευκαιρίες” στην απασχόληση. Οι “ίσες ευκαιρίες" έρχονται σε αντίθεση με το καθολικό, κοινωνικό δικαίωμα. Οι “ίσες ευκαιρίες” σας σημαίνουν “ευέλικτη εργασία” με "ευέλικτα δικαιώματα”, σπαστά και ακανόνιστα ωράρια, δουλειά τις Κυριακές».


Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας ο Κουτσούμπας τόνισε ότι με το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει καθιερωθεί η εργοδοσία έχει κυριολεκτικά ξεσαλώσει. «Δε γνωρίζετε για τους εκβιασμούς της καπιταλιστικής εργοδοσίας σε νεοπροσλαμβανόμενες κοπέλες για να βάλουν στο “ψυγείο” τη χαρά της μητρότητας;» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς που κινδυνεύουν με απόλυση αν αντιμετωπίζουν δύσκολη εγκυμοσύνη. 


Σχολιάζοντας τα μέτρα που προτάθηκαν ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ υποστήριξε πως «ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., κυριολεκτικά διαγωνιστήκατε στη… διδακτέα ύλη της Ε.Ε.» με προτάσεις για εφάπαξ επιδόματα, για «κουπόνια» εξασφάλισης μιας θέσης σε παιδικούς σταθμούς και σε εξαγγελίες για παροχές - ψίχουλα που χορηγούνται με κριτήριο τα απαράδεκτα όρια της φτώχειας. Σύμφωνα με τον Κουτσούμπα «στην πραγματικότητα οι προτάσεις όλων των αστικών κομμάτων, made in E.E., οδηγούν στον κατακερματισμό της κοινωνικής ζωής της γυναίκας, φέρνοντας σε αντιπαράθεση το δικαίωμά της στην εργασία με την κοινωνική ανάγκη προστασίας της μητρότητας, της οικογένειας». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.