search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:10
MENU CLOSE

Συνεδριάζει το μεσημέρι το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

02.03.2012 07:17
Συνεδριάζει το μεσημέρι το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ - Media

Για το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

Για το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

Στο επίκεντρο του συμβουλίου θα βρεθεί η επερχόμενη Εθνική Συνδιάσκεψη και το Εθνικό Συμβούλιο, κατά την διάρκεια του οποίου και θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος.

Υπενθυμίζεται, πως το μεσημέρι της Πέμπτης, ο προσφάτως παραιτηθείς υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητα του, κάνοντας λόγο για ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης, εκσυγχρονίζοντας το ΠΑΣΟΚ και μετατρέποντας το σε «ανοιχτό και πολυσυλλεκτικό».

Εντωμεταξύ, μέχρι στιγμής οι Γιάννης Ραγκούσης, Θεόδωρος Πάγκαλος και Άννα Διαμαντοπούλου κρατούν μια πιο αποστασιοποιημένη θέση απέναντι στους υποψήφιους τη στιγμή που με κοινή τους ανακοίνωση επτά αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί ζητούν εκλογή προέδρου από συνέδριο και όχι από τη βάση.

Επτά αναπληρωτές υπουργοί ζητούν εκλογή προέδρου από συνέδριο

Τη δήλωση συνυπογράφουν, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών κ.κ. Φίλιππος Σαχινίδης και Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης και οι υφυπουργοί Δικαιοσύνης κ.κ. Γιώργος Πεταλωτής, Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, Ανάπτυξης Θάνος Μωραϊτης, Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας και Υγείας Μάρκος Μπόλαρης.

Συγκεκριμένα, σημειώνουν πως «ήρθε η ώρα για τα επόμενα βήματα, τα όποια όμως δεν μπορούν να γίνουν ούτε βασιζόμενα στη «σοφία» της βαρωνίας, ούτε σε προσωπικές στρατηγικές που μπορεί να προκαλέσουν νέες περιπέτειες και δεινά στην παράταξη. Οι έκτακτες συνθήκες της περιόδου δεν επιτρέπουν να εφαρμοστεί, ελπίζουμε για τελευταία φορά, μια μεγάλη τομή και κατάκτηση στη λειτουργία των κομμάτων που πρώτο το ΠΑΣΟΚ κατοχύρωσε».

Υποστηρίζουν ακόμα πως «σήμερα, όλοι οι υποψήφιοι, έχουν ύψιστη υποχρέωση να συνθέσουν και όχι να συνδιαλλαγούν, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να λειτουργεί, ούτε ως αρχηγικό κόμμα, ούτε ως άθροισμα προσωπικοτήτων και άθροισμα υπογραφών». Συμπληρώνουν επίσης πως «αν το ΠΑΣΟΚ εξακολουθήσει στον δρόμο της παθογένειας και της καταστροφικής εσωστρέφειας, τότε ο επόμενος Πρόεδρος νομοτελειακά θα ζήσει μόνος με τους «επιτελείς» του, στο άδειο πολιτικά καβούκι της Ιπποκράτους, κινδυνεύοντας να γίνει ο τελευταίος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:09