search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:37
MENU CLOSE

Συνελήφθησαν τέσσερις κυνηγοί χαμένων θησαυρών στα Τρίκαλα

08.03.2019 12:39
Δράμα: Χειροπέδες σε 64χρονο αρχαιοκάπηλο - Κατείχε περισσότερα από 5.500 αρχαία νομίσματα (Photos) - Media

 

Ο “πυρετός του χρυσού” που έκαιγε μία ομάδα επίδοξων κυνηγών θησαυρών τους οδήγησε στα Τρίκαλα, όπου μπορεί να μην βρήκαν τις λίρες που ήθελαν αλλά έμειναν ικανοποιημένοι με τα επτά αρχαία νομίσματα που ξέθαψαν σκάβοντας παράνομα.

Οι τέσσερις σύγχρονοι “Ιντιάνα Τζόουνς”, ηλικίας από 23 έως 49 ετών, είχαν εξοπλιστεί με τις απαραίτητες συσκευές που θα έκαναν τη δουλειά τους πιο εύκολη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Espresso».

Το βράδυ της Δευτέρας έσκαψαν σε μία περιοχή της θεσσαλικής πόλης όπου βρήκαν επτά χάλκινα αντικείμενα, πιθανότατα νομίσματα άγνωστης χρονολογίας.

Ενθουσιασμένοι μπήκαν στο αυτοκίνητο τους προκειμένου να επιστρέψουν στο μέρος όπου ήθελαν. Στον δρόμο τους σταμάτησαν για έλεγχο άνδρες της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Τρικάλων. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου οι αστυνομικοί εντόπισαν τα αρχαία, δύο αξίνες και τον ανιχνευτή μετάλλων.

Οι δράστες δεν αποκάλυψαν το σημείο όπου εντόπισαν τα αντικείμενα, τα οποία θα εξεταστούν από ειδικό αρχαιολόγο για να εκτιμηθούν και να χρονολογηθούν.

Οι αστυνομικοί διεξάγουν έρευνες τόσο για να εντοπίσουν το σημείο όπου έσκαψαν οι τέσσερις άνδρες όσο και για να διαπιστώσουν το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς τους. Η ομάδα συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων με την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επίδοξοι χρυσοθήρες ψάχνουν στα Τρίκαλα για να ανακαλύψουν θησαυρούς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:31