search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:58
MENU CLOSE

Σε σοκάκι της Γαλλίας ζητούν να απαγορευτεί το Instagram λόγω των ασταμάτητων selfies των περαστικών (Photos)

08.03.2019 14:18
Σε σοκάκι της Γαλλίας ζητούν να απαγορευτεί το Instagram λόγω των ασταμάτητων selfies των περαστικών (Photos) - Media

 

Να σταματήσει αυτή η… «μάστιγα» του Instagram θέλουν οι κάτοικοι της Rue Cremieux δηλώνοντας  κουρασμένοι από τους ενθουσιασμένους τουρίστες!

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι μιας μικρής -πολύχρωμης και φωτεινής- γειτονιάς στο Παρίσι έχουν κουραστεί από τους εκατοντάδες τουρίστες που συρρέουν στο στενό τους για να φωτογραφηθούν έξω από τα σπίτια τους και τα ανεβάζουν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα στο Instagram.

Μάλιστα δεν έμειναν στα λόγια, αλλά πίεσαν και εμπράκτως (μέσω κοινής ανακοίνωσης των κατοίκων)  το δημοτικό συμβούλιο της πόλης να περιορίσει την πρόσβαση στην πλακόστρωτη γειτονιά τους, τουλάχιστον κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα, ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν την ιδιωτικότητά τους και κυρίως την ησυχία τους, δίχως να βάλλονται καθημερινά από bloggers, instagrammers, ταξιδιωτικά blog.

«Η αναζήτηση της τέλειας φωτογραφίας, μπορεί να γίνει μεγάλο πρόβλημα για τους μόνιμους κατοίκους» σχολιάζουν. Γι αυτό και απαιτούν από τον δήμο να ξεκινήσει με την τοποθέτηση μιας πύλης στον πλακόστρωτο δρόμο, που θα μπορεί να κλείνει για κάποιες ώρες το ιδανικό φυσικό φως και να αποτρέπει έτσι ενδιαφερόμενους για τυχόν φωτογραφίες.

«Καθόμαστε να φάμε και απ’ έξω άνθρωποι τραβάνε φωτογραφίες, ράπερς γυρίζουν για ώρες βίντεο κλιπ δίπλα στο παράθυρο μας και γυναίκες διοργανώνουν τα bachelorette πάρτι, στριγγλίζοντας. Είναι εξαντλητικό», σχολιάζει ένας από τους μόνιμους κατοίκους.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:58