search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:39
MENU CLOSE

Να διασπαστούν Google, Amazon και Facebook: «Βόμβες» από την Ελίζαμπεθ Γουόρεν

08.03.2019 15:30
ΗΠΑ: Πέθανε από κορωνοϊό ο αδελφός της Ελίζαμπεθ Γουόρεν - Media

 

Σχέδιο για τη διάσπαση των κολοσσών της υψηλής τεχνολογίας παρουσίασε η Δημοκρατική γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν, στο πλαίσιο της εκστρατείας της για το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Η Γουόρεν, η οποία θεωρείται η «νέμεσις» της Γουόλ Στριτ, υποστήριξε ότι εταιρείες όπως η Google, το Facebook και η Amazon έχουν γίνει τόσο ισχυρές που πλέον απειλούν ανοιχτά τη δημοκρατία στις ΗΠΑ και όχι μόνο.

«Για να επανέλθει η ισορροπία δυνάμεων στη δημοκρατία, για να προωθηθεί ο ανταγωνισμός και για να διασφαλιστεί ότι η επόμενη γενιά τεχνολογικής καινοτομίας θα είναι τόσο ζωηρή όσο η προηγούμενη, είναι ώρα να διασπάσουμε τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας», τόνισε.

Το σχέδιο της Γουόρεν βασίζεται σε δύο σκέλη. Πρώτον, στη δημιουργία ρυθμιστικού πλαισίου που θα αντιστρέψει τις «παράνομες» και «αντιανταγωνιστικές» συγχωνεύσεις εταιρειών όπως του Facebook με το Instagram ή της Amazon με τη Whole Foods.

Δεύτερον, στην νομοθέτηση πλαισίου που θα ορίζει την παροχή βασικών υπηρεσιών από τις εταιρείες αυτές ως «υπηρεσίες πλατφόρμας», οι οποίες και θα αποσπαστούν από τις μητρικές εταιρείες (πχ η αναζήτηση από την Google).

Το πλαίσιο που θέτει η Γουόρεν θα επιτρέψει σε Πολιτείες ή και απλούς πολίτες να μηνύουν τις εταιρείες αυτές για πρακτικές που βλάπτουν τον ανταγωνισμό και τους καταναλωτές και θα επικρέμονται τεράστια πρόστιμα.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι “γίγαντες” της τεχνολογίας δεν διώχνουν πιθανούς ανταγωνιστές, δεν “καταπνίγουν” την επόμενη γενιά εταιρειών τεχνολογίας και δεν διαθέτουν τόση ισχύ ώστε να υποσκάπτουν τη δημοκρατία», συμπλήρωσε η Γουόρεν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:37