search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:03
MENU CLOSE

Guardian: «Πρωταθλητής» του αριστερού λαϊκισμού ο Τσίπρας, του δεξιού ο Όρμπαν

08.03.2019 17:17
Guardian: «Πρωταθλητής» του αριστερού λαϊκισμού ο Τσίπρας, του δεξιού ο Όρμπαν - Media
 
Στην κορυφή των λαϊκιστών αριστερών πολιτικών σκαρφάλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το δίκτυο πολιτικών επιστημόνων Team Populism, που δημοσιεύει, με τη μορφή κουίζ, ο βρετανικός Guardian, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.
Στην κλίμακα από το 0 έως το 2 (καθόλου έως πολύ λαϊκιστές), ο Έλληνας πρωθυπουργός συγκέντρωσε βαθμολογία 1,8, αφήνοντας πίσω του με 1,6 τον Μαδούρο και τον Μεξικανό πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.
 
Η υψηλή βαθμολογία του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να προκύπτει από τις ομιλίες του πριν από τις εκλογές του 2015, «πριν από τη συνθηκολόγησή του με τους δανειστές που έσωσε την ελληνική οικονομία», αναφέρεται στο δημοσίευμα. Από τότε είναι πιο μετριοπαθής, σημειώνεται.
 
Στην ίδια κατηγορία, αλλά με χαμηλότερο «σκορ», συμπεριλαμβάνονται ο ηγέτης του βρετανικού Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, ο υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ Μπέρνι Σάντερς, μέχρι και ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αλλά και η Χίλαρι Κλίντον.
«Πρωταθλητής» των δεξιών λαϊκιστών αναδεικνύεται ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος λαμβάνει την ίδια βαθμολογία με τον Αλέξη Τσίπρα (1,8), αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον τέως επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον, ο οποίος ακολουθείται από τον πρώην επικεφαλής του βρετανικού UKIP Νάιτζελ Φάρατζ. Ακολουθούν ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρου.
 
Πηγή: economy365.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43