search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:40
MENU CLOSE

Ημέρα της Γυναίκας: Οι Femen γκρέμισαν την πύλη της περιοχής των «κόκκινων φώτων» του Αμβούργου

08.03.2019 19:03
Ημέρα της Γυναίκας: Οι Femen γκρέμισαν την πύλη της περιοχής των «κόκκινων φώτων» του Αμβούργου - Media
 
Ακτιβίστριες Femen, που μάχονται υπέρ του φεμινισμού, αποσυναρμολόγησαν την πύλη, η οποία εμπόδιζε την πρόσβαση σε έναν δρόμο όπου βρίσκονται οίκοι ανοχής σε συνοικία του Αμβούργου.
 
“Οπλισμένες” με εργαλεία οικοδομής, περίπου έξι γυναίκες, με εκτεθειμένα τα στήθη τους, «έλυσαν» και έριξαν τη μεταλλική πύλη στην είσοδο της οδού Herbertstraße, όπου δεν επιτρέπεται η είσοδος παρά μόνο στους ενήλικες άνδρες πελάτες.
 
«Καταστρέψαμε έναν «τοίχο» υψηλής συμβολικής σημασίας, σήμερα» στην είσοδο ενός «δημόσιου δρόμου όπου δεν έχουν πρόσβαση οι γυναίκες», γράφει η οργάνωση στη σελίδα της στο Facebook, τη “Femen Germany”.
 
Οι ακτιβίστριες είχαν καλύψει το γυμνό τους στήθος με συνθήματα όπως: «Οι γυναίκες δεν είναι εμπόρευμα», «Καταστρέψτε την πατριαρχία», «Όχι σύνορα, όχι οίκοι ανοχής για τις γυναίκες».
 
«Κατεδαφίζουμε αυτό το τείχος για να καταγγείλουμε τη σεξουαλική εκμετάλλευση των γυναικών, τη σωματεμπορία και τη σεξουαλική βία, που κρύβονται πίσω από τις πόρτες της βιομηχανίας του σεξ», τονίζει η οργάνωση στο Facebook.
 
Στο Βερολίνο, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του σεξισμού και των διακρίσεων.
 
«Το άρθρο 3 του Συντάγματός μας προβλέπει την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών, συνεπώς το να το υλοποιήσουμε αυτό στους κόλπους της κοινωνίας μας παραμένει μόνιμο καθήκον», επισήμανε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15