02/12/2020 08:46:30

Ογκώδεις διαδηλώσεις στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο για τα δικαιώματα των γυναικών (Photos)

Ογκώδεις διαδηλώσεις στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο για τα δικαιώματα των γυναικών (Photos) - Media

 

Διαμαρτυρόμενες γυναίκες πλημμύρισαν την Παρασκευή τους δρόμους σε Ελλάδα, Τουρκία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελβετία, Πακιστάν μέχρι και Συρία, πραγματοποιώντας πολυπληθείς διαδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ελλάδα: «Δεν είναι γιορτή, είναι απεργία»

Με το σύνθημα «Δεν είναι γιορτή, είναι Απεργία» εκατοντάδες γυναίκες από σωματεία, φεμινιστικές οργανώσεις, συλλογικότητες και ομοσπονδίες, του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος και πορεία προς την Βουλή, καθώς συμμετείχαν για πρώτη φορά στην φεμινιστική απεργία την οποία διοργάνωσε η πρωτοβουλία του Ελληνικού Δικτύου.
 

Τουρκία: Δακρυγόνα «στην απαγορευμένη» πορεία στην «καρδιά» της ΚωνσταντινούποληςΑψηφώντας την «απαγορευμένη» διαδήλωση, εκατοντάδες γυναίκες πραγματοποίησαν πορεία για τα δικαιώματα των γυναικών, με την τουρκική αστυνομία να παρεμβαίνει και να κάνει χρήση δακρυγόνων με σκοπό την διάλυση της ειρηνικής διαδήλωσης.Διαμαρτυρία των Femen σε δρόμο του ΑμβούργουΑκτιβίστριες Femen, που μάχονται υπέρ του φεμινισμού, αποσυναρμολόγησαν την πύλη, η οποία εμπόδιζε την πρόσβαση σε έναν δρόμο όπου βρίσκονται οίκοι ανοχής σε συνοικία του Αμβούργου, σε μια συμβολική κίνηση.

Οι ακτιβίστριες είχαν καλύψει το γυμνό τους στήθος με συνθήματα όπως: «Οι γυναίκες δεν είναι εμπόρευμα», «Καταστρέψτε την πατριαρχία», «Όχι σύνορα, όχι οίκοι ανοχής για τις γυναίκες».

Γαλλία: «Δεν θα σωπάσουμε ποτέ»

Στο ίδιο ύφος και το Παρίσι όπου χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν την πλατεία της Δημοκρατίας, κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Για ίσους μισθούς, ίσες συνθήκες εργασίας», «Δεν θα σωπάσουμε ποτέ».

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, για να καταγγείλουν τόσο τη μισθολογική ανισότητα όσο και τη σεξιστική βία, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ισπανία: Παρέα με άντρες οι διαδηλώσεις των γυναικώνΠλήθος κόσμου και στην ισπανική Gran Via με γυναίκες κάθε ηλικίας να συνοδεύονται από το άλλο τους μισό και να ακολουθούν την κινητοποίηση που είχε ως κεντρικό πανό το σύνθημα: «εάν σταματήσουμε, ο κόσμος θα σταματήσει».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.