search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:52
MENU CLOSE

Βενεζουέλα: Αντικυβερνητικές και φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα

09.03.2019 06:34
Βενεζουέλα: Αντικυβερνητικές και φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα - Media

 

Οι δύο αντίπαλοι ηγέτες στη Βενεζουέλα, ο νόμιμος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο και ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος Χουάν Γουαϊδό, καλούν σήμερα τους οπαδούς τους να βγουν για να διαδηλώσουν στους δρόμους της χώρας, η οποία έχει βυθισθεί στο χάος εξαιτίας μίας γενικής βλάβης στην τροφοδοσία με ηλεκτρικό ρεύμα, για την ευθύνη της οποίας αλληλοκατηγορούνται οι δύο πλευρές.

Χώροι εργασίες και σχολεία έκλεισαν, πτήσεις ακυρώθηκαν, τα νοσοκομεία—όσα διέθεταν ηλεκτρικές γενήτριες- υπολειτούργησαν, λεηλασίες σημειώθηκαν και οι δρόμοι ερήμωσαν μετά τη βλάβη στις 16.50, τοπική ώρα (22.50 στην Ελλάδα), που παράλυσε όλη τη χώρα. Η βλάβη έπληξε όχι μόνον την πρωτεύουσα Καράκας, αλλά και το σύνολο των 23 κρατιδίων της χώρας, που ετοιμάζονται να περάσουν μία δεύτερη συνεχόμενη νύκτα στο σκοτάδι.

«Και τη λιγοστή τροφή που έχουμε, χρειάσθηκε να την μαγειρέψουμε αμέσως για να μη χαλάσει εξαιτίας της έλλειψης ηλεκτρικού. Κοιμόμαστε έξω από το σπίτι, δεν υπάρχουν τηλεφωνικές γραμμές, όλα τα καταστήματα είναι κλειστά. Είναι το απόλυτο χάος», τονίζει στο Γαλλικό Πρακτορείο η 31 ετών Ελένα Μπερμούδες.

Η τροφοδοσία σε ηλεκτρικό είχε αρχίσει να αποκαθίσταται τμηματικά από χθες το μεσημέρι σε ορισμένα προάστια του Καράκας, όμως στη συνέχεια ξαναδιακόπηκε. Η τροφοδοσία με νερό, που εξασφαλίζεται με ηλεκτρικές αντλίες, διακόπηκε, ενώ σε ορισμένα σημεία της πρωτεύουσας πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις με κατσαρόλες.

«Καλώ όλο τον λαό της Βενεζουέλας να εκφρασθεί με μαζικό τρόπο στους δρόμους κατά του διεφθαρμένου, ανίκανου, καθεστώτος των σφετεριστών, που βύθισαν τη χώρα στο σκοτάδι», δήλωσε ο Γουαϊδό.

Από την πλευρά του, κι ο Μαδούρο κινητοποίησε τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν »κατά του ιμπεριαλισμού», καταγγέλλοντας «τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο πάνω στην

ενέργεια».

Ο υπουργός Αμύνης Βλαδίμιρ Παδρίνο κατήγγειλε, μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο VTV, πως η βλάβη αποτελεί «σκόπιμη επίθεση» εκ μέρους των ΗΠΑ και ανακοίνωσε την «ανάπτυξη» του στρατού—χωρίς να προσθέσει άλλες λεπτομέρειες. Η Βενεζουέλα χθες ανακοίνωσε πως πρόκειται να παραδώσει στον ΟΗΕ «αποδείξεις» για την ενοχή της Ουάσιγκτον στη βλάβη.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:52