search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:55
MENU CLOSE

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τα αναδρομικά

09.03.2019 07:48
Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις για τα ξενοδοχεία - Πώς θα πάρετε την αποζημίωση - Media

 

Στην υιοθέτηση λύσεων α λα καρτ έναντι των διεκδικούμενων αναδρομικών από εκατομμύρια δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» στη περίπτωση που οι οι αποφάσεις του ΣτΕ προκαλέσουν μόνιμο δημοσιονομικό κόστος, το υπουργείο Οικονομικών θα απαντήσει με μέτρα εξισορρόπησης ώστε να μην επηρεαστεί ο προϋπολογισμός. Αυτό μεταφράζεται με καταβολή του 13ου και 14 μισθού χωρίς να αλλάζει το σύνολο των ετήσιων αποδοχών ή συντάξεων.

Εάν η απόφαση του ΣτΕ αφορά στη καταβολή μόνο των αναδρομικών, τότε οι πληρωμές θα γίνουν ετήσιες δόσεις ώστε να μετριαστεί η επιβάρυνση στον προϋπολογισμό.

Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο θα διαπραγματευθεί με τους θεσμούς επικαλούμενο «εξωγενή και μη προβλέψιμο παράγοντα η όποια δαπάνη να λαμβάνεται με υπόψη στο πρωτογενές πλεόνασμα της ΕΛΣΤΑΤ όχι όμως και στο “μνημονιακό “ πλεόνασμα που πρέπει να φθάνει το 3,5% του ΑΕΠ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50