11/12/2019 10:13:41

Χαρίτσης: Στόχος της τοπικής αυτοδιοίκησης, η συλλογική και συνεργατική αυτοκυβέρνηση

Χαρίτσης: Γνωστά από τον 18ο αιώνα όσα προτείνει ο Κυρ. Μητσοτάκης - Media

 

Τους στόχους και τις προτεραιότητες της Αριστεράς για την τοπική αυτοδιοίκηση, θέτει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή» ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Αρχικά, τονίζει ότι απώτερος στόχος για την τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να είναι «η όλο και μεγαλύτερη συλλογική και συνεργατική αυτοκυβέρνηση».

Γι' αυτό, σχετικά με την εφαρμογή της απλής αναλογικής, ο κ. Χαρίτσης τονίζει ότι το σύστημα αυτό «μπορεί να απελευθερώσει σημαντικό τοπικό δυναμικό και να επιτρέψει την πολιτική εκπροσώπηση μειοψηφικών κοινωνικών ομάδων που συνήθως αγνοούνται».

Επίσης, ο υπουργός τάσσεται υπέρ μίας στρατηγικής «με κοινωνικό και οικολογικό πρόσημο για την αξιοποίηση των ακινήτων που ανήκουν σε δήμους και περιφέρειες».

Τονίζει τη σημασία μίας «κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας», καθώς επίσης και ενισχυμένων δομών κοινωνικής υποστήριξης, «ιδιαίτερα με την πολιτική ενσωμάτωση των "ετεροτήτων" των τοπικών κοινωνικών στις πολιτικές λειτουργίες της Αυτοδιοίκησης».

Τέλος, επισημαίνει ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν προνοιακές λειτουργίες σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο, οι οποίες «θα συναρθρώνονται με τις άλλες δημόσιες υποδομές».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.