search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:10
MENU CLOSE

Κρανίδι: Χειροπέδες σε ζευγάρι ηλικιωμένων για αρχαιοκαπηλία

09.03.2019 13:44
Μετρό Θεσσαλονίκης: Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων - «Να μην καταστραφεί η Μέση Οδός των Βυζαντινών» - Media

 

Ένας 84χρνος και μία 80χρονη συνελήφθησαν στην Αργολίδα από αστυνομικούς του τμήματος Ερμιονίδιας, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας “Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς’’.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης αρχαιοκαπηλίας, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία τους στο Κρανίδι όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα τμήματα πήλινων αμφορέων και δύο ακέραια πήλινα κανάτια.

Τα παραπάνω εξετάστηκαν από αρχαιολόγο ο οποίος γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου. Έτσι, κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

Οι δυο ηλικιωμένοι συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων, ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί πώς βρέθηκαν στα χέρια τους οι επίμαχες αρχαιότητες.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:06