search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:37
MENU CLOSE

Το συγκλονιστικό μήνυμα της Μαίρης Συνατσάκη για την Ημέρα της Γυναίκας (Photo)

09.03.2019 18:53
Το συγκλονιστικό μήνυμα της Μαίρης Συνατσάκη για την Ημέρα της Γυναίκας (Photo) - Media

 

Η Μαίρη Συνατσάκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στέλνει το δικό της μήνυμα σε όλες τις γυναίκες με μία φωτογραφία στο Instagram.

Τι ανέβασε η Μαίρη Συνατσάκη

«62 χρόνια πριν, μια ομάδα εργατριών από κλωστοϋφαντουργικές φάμπρικες στη Νέα Υόρκη διαδήλωσε διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς. 162 χρόνια έχουν περάσει και υπάρχουν ακόμη χώρες στον πλανήτη που θα επιτρεπόταν να με συλλάβουν, να με φυλακίσουν ή/και να με χτυπήσουν αν ήθελα να κάνω τόπλες μπάνιο σε μια παραλία.

Είναι 2019 και ακόμη υπάρχουν χώρες στον πλανήτη που τα κορίτσια παντρεύονται ενώ είναι ακόμη παιδιά, επιτρέπεται ο συζυγικός βιασμός, απαγορεύεται η άμβλωση ακόμη κι όταν κινδυνεύει η ζωή της γυναίκας και η ενδοοικογενειακή βία ΔΕΝ θεωρείται έγκλημα.

Για όλες εκείνες τις γυναίκες που πάλεψαν για εμάς, για εκείνες που βιώνουν αυτές τις φρικτές συνθήκες μεταχείρισης, για την ψαλίδα στις αμοιβές ανδρών και γυναικών που αναμένεται να κλείσει (ίσως) το 2059, για τις 5000 γυναίκες που δολοφονούνται κάθε χρόνο για “λόγους τιμής”, για όλες εκείνες που δεν έχουν ισότιμη πρόσβαση στην παιδεία, ας μην κάνουμε αυτήν την “γιορτή” αφορμή για λουλούδια και σοκολατάκια, αλλά μια ακόμη ημέρα που θα ανοίξουμε το στόμα μας και θα πούμε, «Είμαστε εδώ! Έχουμε αξία! Μας ανήκουν όλα όσα ανήκουν στον οποιονδήποτε άνδρα» και όλοι μαζί να κάνουμε επιτέλους νόρμα αυτό που δεδομένα θα έπρεπε να ισχύει από την απαρχή του κόσμου.
Ενωμένοι και Άνθρωποι. Ισότιμοι και Μαζί».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:34