search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:26
MENU CLOSE

Νύφη του ISIS υπηρετούσε ως αεροσυνοδός στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος της Ιρλανδίας (Photos)

10.03.2019 09:37
Νύφη του ISIS υπηρετούσε ως αεροσυνοδός στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος της Ιρλανδίας (Photos) - Media

 

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ιρλανδία η αποκάλυψη ότι μια νύφη του ISIS, που συνελήφθη από υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις στη Συρία, είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και μάλιστα στο αεροσκάφος του Ιρλανδού πρωθυπουργού.

Ο λόγος για την 37χρονη Λάιζα Σμιθ που ήταν μέλος των Ιρλανδικών ενόπλων δυνάμεων μέχρι το 2011, αλλά αποχώρησε όταν ασπάστηκε το Ισλάμ. Μετά τη διάλυση του γάμου της το 2015 πήγε στη Συρία.

Σύμφωνα με ιρλανδικά ΜΜΕ, η Σμιθ και ο δίχρονος γιος της έπεσαν στα χέρια μαχητών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) καθώς ο κλοιός στο τελευταίο κομμάτι εδάφους που ελέγχουν οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» όλο και στενεύει.

Συγγενείς της ανέφεραν ότι η 27χρονη είχε έρθει σε επαφή μαζί τους τον περασμένο μήνα ζητώντας χρήματα προκειμένου να καταφέρει να το σκάσει στην Τουρκία.

Εκείνοι, όμως, αποτάνθηκαν για βοήθεια στην ιρλανδική κυβέρνηση.

Προτού ενταχθεί στην Πολεμική Αεροπορία όπου υπηρέτησε επί δύο χρόνια ως αεροσυνοδός στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος της Ιρλανδίας, επί πρωθυπουργίας Μπέρτι Άχερν, η Σμιθ είχε υπηρετήσει ως στρατιώτης. Στη Συρία γνώρισε και παντρεύτηκε έναν Βρετανό, που πιστεύεται ότι σκοτώθηκε πριν από δύο μήνες.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στις 3 Μαρτίου στο δίκτυο ITV News με το πρόσωπο καλυμμένο, δηλώνοντας Βρετανίδα, η Σμιθ είχε πει ότι το «χαλιφάτο» «δεν έχει πεθάνει ακόμη», αλλά τελειώνουν οι προμήθειες στο τελευταίο προπύργιό του.

Επιπλέον, αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο ασπάστηκε το Ισλάμ το 2011, παρά το γεγονός ότι παλαιότερα ήταν ένα κορίτσι που σύχναζε σε πάρτι, έπινε, κάπνιζε, και έπαιρνε ναρκωτικά.

Τι ήταν όμως, αυτό, που την προσέλκυσε στο «Ισλαμικό Κράτος»; «Απαγορευόταν η μουσική, το κάπνισμα, οι καυγάδες, το πιοτό, η πορνεία… Είναι ωραία μια καθαρή ζωή σαν κι αυτή, αυτό θέλεις, αλλά μερικές φορές δεν είναι έτσι», δήλωσε.

Η ιρλανδική κυβέρνηση ανέφερε ότι γνωρίζει «τις πληροφορίες περί μιας Ιρλανδής που κρατείται στη βόρεια Συρία», ωστόσο δεν αποκάλυψε την ταυτότητά της. Η αστυνομία από την πλευρά της είπε ότι ξέρει για μια Ιρλανδή «που ριζοσπαστικοποιήθηκε και έφυγε πριν από 3-4 χρόνια από την Ιρλανδία. Ήταν παλαιότερα μέλος των ενόπλων δυνάμεων», αλλά δεν υπήρξε επιβεβαίωση περί κράτησής της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:21