search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:51
MENU CLOSE

Πατρινό Καρναβάλι 2019: Live η Μεγάλη Παρέλαση

10.03.2019 12:07
Κορωνοϊός: Τι αποφάσεις έχει πάρει ο δήμος για το καρναβάλι της Πάτρας - Media

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού, με ολόκληρη την πόλη να γιορτάζει κάτω από έναν λαμπερό ήλιο, φορώντας τα καρναβαλικά της, και να φιλοξενεί τους χιλιάδες επισκέπτες.

Η παρέλαση ξεκίνησε με τη μπάντα του δήμου Πατρέων να παιανίζει καρναβαλικούς ρυθμούς και αντιπροσωπεία των σωματείων των σοκολατοριχτών που προσέφεραν στον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη ένα καλάθι με σοκολάτες, ο οποίος με τη σειρά του τις μοίρασε στους θεατές.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε ο κινέζικος θίασος “Flying Dragons and Dancing Lions – Team of Cuigezhuang Township” και ακολούθησαν τα καρναβαλικά άρματα του δήμου με τον βασιλιά καρνάβαλο και το άρμα της βασίλισσας του πατρινού καρναβαλιού σε προεξέχουσα, τιμητική θέση.

Το μεγαλοπρεπές και εντυπωσιακό άρμα του φετινού βασιλιά καρνάβαλου σατιρίζει την αστική δημοκρατία, ενώ το άρμα της βασίλισσας, Αναστασίας Ψαρρού, είναι η ανάπτυξη με τη μορφή ενός εξωπραγματικού τέρατος, του γορίλα Κινγκ Κονγκ.

Έπειτα από αρκετά χρόνια φέτος παρήλασε το άνθινο άρμα, που έχει δημιουργηθεί με 40.000 γαρύφαλλα και είναι αφιερωμένο στον ερχομό της άνοιξης, ενώ πάνω στο άρμα ήταν η περσινή βασίλισσα του καρναβαλιού, Όλγα Κατσάρα.

Κατόπιν ακολούθησαν και τα άλλα άρματα, που κατασκευάστηκαν στο καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου Πατρέων, δηλαδή “Πόλεμος και Ειρήνη” και “Σούπερ Ήρωες”, καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των Μικρών, “Τοσοδούλα”, “Καρναβαλάκος”, “Ζουζούνι”, “Κουτάβι”, “Κάστρο”, και “Ποσειδώνας”. Επίσης παρήλασε και το άρμα της αιμοδοσίας, με τον Σκρουτζ να προτρέπει “Μην είσαι τσιγγούνης, δώσε λίγο από το αίμα σου”.

Η εντυπωσιακή παρέλαση συνεχίζεται με τους 40.000 καρναβαλιστές, μέλη των πληρωμάτων του “Κρυμμένου Θησαυρού”.

Χρώματα, φαντασία, εμπνευσμένες στολές, κατασκευές και καρναβαλικά άρματα, δίνουν τον ξεχωριστό τόνο και προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα.

Οι νέες και οι νέοι της Πάτρας, που αποτελούν την “ψυχή” του καρναβαλιού, παρασύρουν στους ρυθμούς της χαράς και της διασκέδασης τους χιλιάδες θεατές που παρακολουθούν την παρέλαση από τα πεζοδρόμια της οδού Κορίνθου και την πλατεία Γεωργίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:51