search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:46
MENU CLOSE

Αεροπορική τραγωδία: Ξεκίνησε η περισυλλογή των σορών

10.03.2019 13:14
Αεροπορική τραγωδία: Ξεκίνησε η περισυλλογή των σορών - Media

 

Σωστικά συνεργεία άρχισαν την περισυλλογή των σορών από το σημείο, όπου συντρίβη, την Κυριακή, το αεροσκάφος της Ethiopian Airlines με 157 επιβαίνοντες (149 επιβάτες και 8μελές πλήρωμα).  

Το μοιραίο Boeing 737 MAX “δεν είχε γνωστό ιστορικό τεχνικών προβλημάτων”.

Ο φάκελος του κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους “ήταν εξαιρετικός”, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρίας.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ο κυβερνήτης ανέφερε δυσκολίες και ζήτησε άδεια επιστροφής.

Aπό τους επιβαίνοντες οι 32 ήταν Κενυάτες, 18 από τον Καναδά, εννέα από την Αιθιοπία, οκτώ από την Κίνα, οκτώ Αμερικανοί, επτά Βρετανοί και ισάριθμοι Γάλλοι, έξι Αιγύπτιοι, πέντε Ολλανδοί, τέσσερις με διαβατήριο ΟΗΕ και άλλοι τόσοι Ινδοί, τρεις Ρώσοι, δύο Ισραηλινοί και δύο Ισραηλινοί, καθώς και από ένας υπήκοοι Βελγίου, Νορβηγίας, Ουγκάντας, Υεμένης, Σουδάν, Μοζαμβίκης και Τόγκο.

Ολοκαίνουριο το Boeing 

Το ολοκαίνουριο Boeing 737, που είχε παραδοθεί πριν από 5 μήνες στην εταιρεία, συνετρίβη μόλις έξι λεπτά μετά την απογείωση του, στις 8:44 το πρωί (τοπική ώρα), κοντά στο Μπισόφτου, 62 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα. 

Το γραφείο του πρωθυπουργού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των επιβαινόντων, που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δεν θα ξαναδούν τους αγαπημένους τους. 

«Μάθαμε την είδηση από το Facebook», λένε οι συγγενείς των θυμάτων

Οι συγγενείς των θυμάτων κατήγγειλαν ότι, παρά το γεγονός ότι περίμεναν στο αεροδρόμιο για να συναντήσουν τους αγαπημένους τους, κανένας δεν τους ενημέρωσε για τη συντριβή του αεροσκάφους, ενώ οι ίδιοι έμαθαν την είδηση από το Facebook.

Ο γιος μιας γυναίκας που φέρεται ότι ήταν στη μοιραία πτήση ανέφερε στο Reuters: «Περιμένουμε τη μαμά μου. Ελπίζουμε απλώς να έχει πάρει διαφορετική πτήση ή να καθυστέρησε. Δεν σηκώνει το τηλέφωνό της».

Αμερικανική βοήθεια

Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν την πληροφορία ότι η κυβέρνηση Τραμπ αποφάσισε να συνδράμει τις αιθιοπικές Αρχές ως προς τη διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στο φοβερό αεροπορικό δυστύχημα.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:45