search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:13
MENU CLOSE

Πουτζντεμόν: Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας επιστρέφει και ζητά ψήφο στις ευρωεκλογές

10.03.2019 17:59
Πουτζντεμόν: Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας επιστρέφει και ζητά ψήφο στις ευρωεκλογές - Media

 

Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας και επικεφαλής της απόπειρας απόσχισης της ισπανικής περιφέρειας το 2017 Κάρλες Πουτζντεμόν επελέγη για να ηγηθεί της λίστας του αυτονομιστικού καταλανικού κόμματος Junts per Catalunya (JxCat) στις ευρωεκλογές.

«Πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να συνεχίσουμε την διεθνοποίηση της διένεξης και για να καταλάβει η Ευρώπη τι συμβαίνει στην Καταλονία…είναι να είναι επικεφαλής αυτής της λίστας ο Κάρλες Πουτζντεμόν », δήλωσε μέσω του Twitter η Ελσα Αρτάντι, βουλευτής του αυτονομιστικού κόμματος στο τοπικό κοινοβούλιο της Καταλονίας.

Πρωταγωνιστής της απόπειρας απόσχισης της Καταλονίας τον Οκτώβριο 2017, ο Πουτζντεμόν έχει εγκαταλείψει την Ισπανία για να γλιτώσει τα παρεπόμενα της δικαστικής δίωξης εναντίον του και ζει στο Βέλγιο.

Κύριος κατηγορούμενος στην δίκη των 12 καταλανών αυτονομιστών, ο πρώην αντιπρόεδρος Οριόλ Ζουνκέρας ορίσθηκε στις 7 Μαρτίου επικεφαλής της λίστας των τοπικών αυτονομιστικών ευρωπαϊκών κομμάτων στις ευρωεκλογές, της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, στην οποία συμμετέχει και το καταλανικό ERC (Ρεπουμπλικανική Αριστερά της Καταλονίας).

Ο Οριόλ Ζουνκέρας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 25 ετών εάν κριθεί ένοχος για στάση και υπεξαίρεση δημοσίων πόρων για τον ρόλο του ως οργανωτή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας παρά την απαγόρευση της ισπανικής δικαιοσύνης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:12