search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 06:11
MENU CLOSE

Βενεζουέλα: Για τέταρτη ημέρα στο σκοτάδι – Στους 17 οι νεκροί στα νοσοκομεία

10.03.2019 17:59
Μοιραίο... κουνάβι «έκοψε» το ρεύμα στα Γιάννενα και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο - Media

 

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται το μπλακ άουτ στην Βενεζουέλα, με τους κατοίκους της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, να αντιμετωπίζουν προβλήματα σε πολλούς τομείς, όπως της υγείας, των επικοινωνιών και των μεταφορών.

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, συνεχίζει να απευθύνει κατηγορίες κατά των ΗΠΑ, χρεώνοντας τους ότι βρίσκονται πίσω από το σαμποτάζ στον υδροηλεκτρικό σταθμό Guri, του οποίου η διακοπή της λειτουργίας βύθισε τη χώρα στο σκοτάδι. Ειδικοί στα ενεργειακά θέματα, αναφέρουν ότι ήταν θέμα χρόνου να δημιουργηθεί το πρόβλημα, καθώς επί χρόνια δεν είχε γίνει καμία εργασία συντήρησης στον συγκεκριμένο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής.

Οι κάτοικοι της Βενεζουέλας, που επί μακρόν βρίσκονται αντιμέτωποι με ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα, είδαν τις λιγοστές τους προμήθειες να σαπίζουν στα ψυγεία. Τη  ίδια ώρα άλλοι στην πρωτεύουσα Καράκας περπατούσαν για χιλιόμετρα καθώς έχει διακοπεί η κυκλοφορία του μετρό, ενώ οι τηλεπικοινωνίες και το διαδίκτυο έχουν καταρρεύσει.

Τραγική είναι η κατάσταση και στα νοσοκομεία της χώρας. Σύμφωνα με ΜΚΟ η διακοπή ρεύματος έβγαλε εκτός λειτουργίας ιατρικά μηχανήματα με αποτέλεσμα των θάνατο 17 ασθενών, εκ των οποίων οι 15 ήταν νεφροπαθείς με ανάγκη αιμοκάθαρσης.

Στο παρελθόν η χώρα είχε αντιμετωπίσει και άλλες διακοπές ρεύματος, αλλά δεν ήταν αυτής της διάρκειας και έκτασης.   

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28