01/10/2020 05:03:52

Χάος στην Αλγερία: Και δικαστές κατά της υποψηφιότητας Μπουτεφλίκα

Χάος στην Αλγερία: Και δικαστές κατά της υποψηφιότητας Μπουτεφλίκα - Media
 
Περισσότεροι από χίλιοι δικαστές στην Αλγερία δήλωσαν ότι θα αρνηθούν να εποπτεύσουν τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν τον επόμενο μήνα στην χώρα, αν ο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα τις αμφισβητήσει.
 
Πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερο πολιτικά χτυπήματα που δέχεται ο ηγέτης της Αλγερίας, από το ξέσπασμα των διαδηλώσεων πριν από δύο εβδομάδες.
 
Σε ανακοίνωσή τους, οι δικαστές τόνισαν ότι προχωρούν στην ίδρυση νέας ένωσης, ενώ ο Μπουτεφλίκα επέστρεψε χθες στην Αλγερία μετά την νοσηλεία στην Γενεύη.
 
Οι διαδηλωτές απορρίπτουν την πρόταση του να περιορίσει την θητεία του, στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές.
 
Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αλγερίας δήλωσε ότι οι δικαστές πρέπει να παραμείνουν ουδέτεροι. Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν απαιτήσει την παραίτηση του Μπουτεφλίκα, μετά την ανακοίνωση των σχεδίων του να είναι υποψήφιος.
 
Εν τω μεταξύ, οι κληρικοί στην Αλγερία ζήτησαν σήμερα από τον υπουργό Θρησκευτικών Ζητημάτων να σταματήσει να τους ασκεί πιέσεις, για την τέλεση θρησκευτικών τελετών προς όφελος της κυβέρνησης.
 
“Αφήστε μας να κάνουμε την δουλειά μας και μην παρεμβαίνετε,” δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ιμάμης Ντζαμέλ Γκουλ που ηγείται μιας ανεξάρτητης ομάδας μουσουλμάνων κληρικών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.