search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:15
MENU CLOSE

Χάος στην Αλγερία: Και δικαστές κατά της υποψηφιότητας Μπουτεφλίκα

11.03.2019 11:39
Παραιτήθηκε ο Μπουτεφλίκα - Μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων και την πίεση του στρατού - Media
 
Περισσότεροι από χίλιοι δικαστές στην Αλγερία δήλωσαν ότι θα αρνηθούν να εποπτεύσουν τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν τον επόμενο μήνα στην χώρα, αν ο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα τις αμφισβητήσει.
 
Πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερο πολιτικά χτυπήματα που δέχεται ο ηγέτης της Αλγερίας, από το ξέσπασμα των διαδηλώσεων πριν από δύο εβδομάδες.
 
Σε ανακοίνωσή τους, οι δικαστές τόνισαν ότι προχωρούν στην ίδρυση νέας ένωσης, ενώ ο Μπουτεφλίκα επέστρεψε χθες στην Αλγερία μετά την νοσηλεία στην Γενεύη.
 
Οι διαδηλωτές απορρίπτουν την πρόταση του να περιορίσει την θητεία του, στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές.
 
Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αλγερίας δήλωσε ότι οι δικαστές πρέπει να παραμείνουν ουδέτεροι. Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν απαιτήσει την παραίτηση του Μπουτεφλίκα, μετά την ανακοίνωση των σχεδίων του να είναι υποψήφιος.
 
Εν τω μεταξύ, οι κληρικοί στην Αλγερία ζήτησαν σήμερα από τον υπουργό Θρησκευτικών Ζητημάτων να σταματήσει να τους ασκεί πιέσεις, για την τέλεση θρησκευτικών τελετών προς όφελος της κυβέρνησης.
 
“Αφήστε μας να κάνουμε την δουλειά μας και μην παρεμβαίνετε,” δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ιμάμης Ντζαμέλ Γκουλ που ηγείται μιας ανεξάρτητης ομάδας μουσουλμάνων κληρικών.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:13