search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:51
MENU CLOSE

WSJ: Οι Ευρωπαίοι ανησυχούν για τις μεταρρυθμίσεις της Αθήνας

12.03.2019 06:45
WSJ: Οι Ευρωπαίοι ανησυχούν για τις μεταρρυθμίσεις της Αθήνας   - Media

 

Την δική της ερμηνεία για το χθεσινό αποτέλεσμα του Eurogroup κάνει η Wall Street Journal. Η εφημερίδα την βλέπει σημάδι ευρωπαϊκής ανησυχίας ότι η Αθήνα κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί, καθώς οι εκλογές πλησιάζουν. Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup ήταν να καθυστερήσει η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

«Οι Ευρωπαίοι υποσχέθηκαν στην Αθήνα το ποσό, μέρους των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα κατά τη διάρκεια της κρίσης, αν συνεχίζει να αναδιαμορφώνει την οικονομία της, μετά το τέλος του προγράμματος. Όμως, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποκρούει κάποιες από τις προτάσεις της ευρωζώνης, οδηγώντας στην απόφαση της Δευτέρας», αναφέρει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας.

Η Wall Street Journal επισημαίνει ότι η αναβολή της εκταμίευσης είναι κατά κύριο λόγο μια συμβολική κίνηση, καθώς η Αθήνα δεν έχει άμεση ανάγκη τα χρήματα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50