search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:57
MENU CLOSE

Δικαστίνες αθώωσαν βιαστές επειδή το θύμα τους ήταν «πολύ αρρενωπό» και «καθόλου ελκυστικό»

12.03.2019 08:35
Δικαστίνες αθώωσαν βιαστές επειδή το θύμα τους ήταν «πολύ αρρενωπό» και «καθόλου ελκυστικό» - Media

 

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση του δικαστηρίου της Ανκόνα να αθωώσει δυο άνδρες που κατηγορούνται για βιασμό με το σκεπτικό ότι το θύμα τους ήταν «πολύ αρρενωπό» και «καθόλου ελκυστικό».

Ο σάλος που έχει ξεσπάσει είναι τόσο μεγάλος που αναγκάστηκε το Ανώτατο δικαστήριο της χώρας να ασκήσει έφεση και να επαναληφθεί η δίκη.

Αυτή θα είναι η Τρίτη φορά που θα γίνει η συγκεκριμένη δίκη. Την πρώτη φορά οι δυο άνδρες το 2015 είχαν καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Στο εφετείο όμως αθωώθηκαν με το συγκεκριμένο σκεπτικό για το θύμα ότι δηλαδή ήταν αρρενωπή και άσχημη. Μετά από αυτήν την απόφαση ξεσηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών και έτσι το Ανώτατο δικαστήριο άσκησε έφεση στην έφεση με αποτέλεσμα να ξαναγίνει η δίκη.

Το δικαστήριο το οποίο αποτελούνταν όλο από γυναίκες και τα συμπεράσματα αυτά τα έβγαλαν από μια φωτογραφία του θύματος και από το γεγονός ότι ένας εκ των δραστών είχε καταχωρήσει το θύμα στο κινητό του με το όνομα «Βικινγκ».

«Ηταν αηδιαστικό. Οι δικαστές βρήκαν διάφορους λόγους για να τους αθωώσουν και ένας από αυτούς ήταν πως το θύμα ήταν άσχημο και μάλιστα παραθέτουν στα πρακτικά και μια φωτογραφία για να το τεκμηριώσουν» είπε η δικηγόρος του θύματος Τσίντζια Μολινάρο.

Σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος, οι δύο άντρες έριξαν ναρκωτικό χάπι στο ποτό της σε μια κοινή τους έξοδο μετά από μάθημα. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη γυναίκα είχε αποφανθεί ότι οι τραυματισμοί της ήταν συμβατοί με βιασμό και βρήκε υπνωτική ουσία στο αίμα της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:56