15/08/2020 20:02:53

Εικόνες ντροπής: Οδηγούν «χαλαροί» στη ΛΕΑ - Δεν μάθαμε τίποτα από τη φωτιά στην Κινέτα

Εικόνες ντροπής: Οδηγούν «χαλαροί» στη ΛΕΑ - Δεν μάθαμε τίποτα από τη φωτιά στην Κινέτα - Media

 

Οργή προκαλούν εικόνες που καταγράφουν ασυνείδητους οδηγούς να κινούνται στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας.

Τα βίντεο ελήφθησαν από οδηγούς που βρίσκονταν ακινητοποιημένοι στον αυτοκινητόδρομο, που «έφραξε» το βράδυ τη Δευτέρας καθώς σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων από το Κιάτο μέχρι και την Ελευσίνα. Κινούμενοι στη ΛΕΑ, οι ασυνείδητοι οδηγοί έκλειναν τη μοναδική δίοδο σε ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα, περιπολικά αλλά και οδηγούς που κάποια έκτακτη ανάγκη θα τους ανάγκαζε να παρακάμψουν την αναμονή.

Οι τραγικές συνέπειες της πρακτικής αυτής φάνηκαν το μεσημέρι της 23 Ιουλίου, στη μεγάλη φωτιά της Κινέτας (που δυστυχώς λίγο αργότερα επισκιάστηκε από την τραγωδία στο Μάτι). Τότε, πολλά πυροσβεστικά οχήματα είχαν εγκλωβιστεί στην ουρά που είχαν σχηματίσει τα οχήματα που κινούνταν στη ΛΕΑ, μη μπορώντας να προσεγγίσουν την πυρκαγιά και να συμβάλουν στην κατάσβεση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.