search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:09
MENU CLOSE

Δωρεάν η καινοτόμα εξέταση Rapidtest για HIV στον δήμο Αθηναίων

12.03.2019 16:40
Δωρεάν η καινοτόμα εξέταση Rapidtest για HIV στον δήμο Αθηναίων - Media
 
Ένα καινοτόμο μοντέλο γρήγορης ανώνυμης και δωρεάν εξέτασης για τον ιό HIV, το Rapidtest, εφαρμόζει δωρεάν ο δήμος Αθηναίων σε τρία, συνολικά, δημοτικά ιατρεία.
 
Συγκεκριμένα, στο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης (Χανίων 4β), στο Πολυδύναμο Ιατρείο Πατησίων και στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο (Σόλωνος 79). Η εξέταση παρέχεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα AIDS Health Foundation (AHF) και πραγματοποιείται με την πλέον αξιόπιστη τεχνολογία ταχείας εξέτασης (rapid HIV test).
 
H εξέταση θεωρείται αξιόπιστη (99%) και απαιτεί τη λήψη μιας μόνο σταγόνας αίματος από το δάκτυλο. Οι εξεταζόμενοι λαμβάνουν τα αποτελέσματα αμέσως, ενώ ταυτόχρονα παρέχονται και υπηρεσίες συμβουλευτικής. Η ταχεία εξέταση για HIV παρέχεται ανώνυμα και δωρεάν χωρίς ραντεβού: Το rapid test διαρκεί ένα μόλις λεπτό και διεξάγεται από εξειδικευμένο προσωπικό του Ινστιτούτου Κοινωνικής Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ). Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος γίνεται άμεση παραπομπή σε εξειδικευμένη ιατρική κρατική δομή.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 01:35