search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:22
MENU CLOSE

Λαμία: Υπέφερε στα χέρια των ληστών – Τον ψέκασαν με υγρό καθαρισμού

12.03.2019 17:44
Λαμία: Υπέφερε στα χέρια των ληστών – Τον ψέκασαν με υγρό καθαρισμού - Media

 

Οι ληστές χτύπησαν το ηλικιωμένο ζευγάρι για να μαρτυρήσει που έχει χρήματα και κοσμήματα…

Την Τετάρτη το πρωί απολογούνται ενώπιον του Ανακριτή και του Εισαγγελέα Λαμίας, οι φερόμενοι ως δράστες της ληστείας που σημειώθηκε το βράδυ της 1ης Μαρτίου του 2018 σε βάρος γνωστού εργολάβου της Λαμίας και της 67χρονης συζύγου του, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Οι τρεις συλληφθέντες θα απολογηθούν και για δύο ακόμη ληστείες που σημειώθηκαν σε Εκάλη και Μαρούσι, τον Φεβρουάριο του 2018 η πρώτη και ένα χρόνο αργότερα η δεύτερη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, σε βάρος του 80χρονου εργολάβου και της γυναίκας του, οι τρεις ληστές φέρθηκαν με ιδιαίτερη αγριότητα, χτυπώντας τους στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματός τους, ενώ δε δίστασαν τον πρώτο να τον ψεκάσουν με υγρό καθαρισμού για να αλλοιώσουν τυχόν βιολογικό υλικό τους που είχε μείνει πάνω στο θύμα.

Το χρονικό της ληστείας

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας από τις καταθέσεις και από άλλο υλικό που έχουν στη διάθεσή τους, φαίνεται να έχουν την εικόνα της άγριας ληστείας. Γύρω στις 9:00′ το βράδυ εκείνης της μέρας τρεις δράστες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, αιφνιδίασαν τον εργολάβο την ώρα που έβγαινε από το ασανσέρ στον 4ο όροφο πολυκατοικίας όπου διαμένει. Αφού τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον φίμωσαν με ταινία τον έσυραν στο εσωτερικό ξενοίκιαστου διαμερίσματος στον ίδιο όροφο το οποίο είχαν φροντίσει να διαρρήξουν.

Φρόντισαν να «απαλλάξουν» τον 80χρονο από όσα χρήματα είχε πάνω του, καθώς και από κάρτες και προσωπικά έγγραφα που είχε επίσης μαζί του. Επίσης του αφαίρεσαν τα κλειδιά με τα οποία λίγα λεπτά αργότερα εισήρθαν στο διαμέρισμά του. Απειλώντας με όπλο τον εργολάβο και στη συνέχεια τη σύζυγό του, ζήτησαν να μάθουν που έκρυβαν χρήματα και τιμαλφή. Χτύπησαν μάλιστα στο κεφάλι τον πρώτο, ενώ την ίδια βίαιη συμπεριφορά επέδειξαν και στη σύζυγό του προκειμένου να την αναγκάσουν να τους οδηγήσει στα χρήματα. Τελικά με λεία 5.000 ευρώ και λίγα κοσμήματα, αποχώρησαν γύρω στις 10 το βράδυ από το σημείο, αφού πρώτα όπως σημειώσαμε, ψέκασαν τον 80χρονο με υγρό καθαριστικό.

Στη ληστεία εκτός από τους τρεις βασικούς δράστες, η αστυνομία ερευνά την εμπλοκή τουλάχιστον τριών ακόμη προσώπων, που είχαν το ρόλο της παρακολούθησης και των τσιλιαδόρων.

Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή ο Λαμιώτης επαγγελματίας

Στο σκηνικό, όπως έχει γίνει γνωστό εμπλέκεται και 51χρονος Λαμιώτης επαγγελματίας, ο οποίος αρνείται όλες τις κατηγορίες περί ληστειών, ενώ επιπλέον βαρύνεται και για την εύρεση τμήματος αγαλματιδίου που κατέσχεσαν μεταξύ άλλων οι αστυνομικές αρχές από το κατάστημα που διατηρεί στη Φθιωτική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο 51χρονος το κομμάτι του αγαλματιδίου το είχε βρει στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Μαρίνας πριν από μερικά χρόνια και δε γνωρίζει καν αν έχει κάποια αξία. Στα υπόλοιπα ευρήματα της αστυνομίας στο χώρο της επιχείρησης του Λαμιώτη συλληφθέντα, υπήρχε και μια κουκούλα τύπου full-face την οποία όπως είπε χρησιμοποιεί μέσα από το κράνος τον χειμώνα για το κρύο.

Σημειώνουμε πάντως ότι από τα εντυπωσιακά ευρήματα της αστυνομίας στα σπίτια των φερόμενων ως δραστών, ο 51χρονος Λαμιώτης δε φέρεται να είχε πιστόλια, παρά μόνο φορητή συσκευή ενδοεπικοινωνίας, γάντια, δεματικά, διάφορα ζευγάρια γαντιών και πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:22