search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:54
MENU CLOSE

Κλείνουν και οι ελληνικοί ουρανοί για τα 737 Max – Πανευρωπαϊκή απαγόρευση, παγκόσμια ανησυχία

12.03.2019 18:57
Κλείνουν και οι ελληνικοί ουρανοί για τα 737 Max - Πανευρωπαϊκή απαγόρευση, παγκόσμια ανησυχία - Media

 

Στις χώρες που απαγορεύουν την προσγείωση, απογείωση και είσοδο στον εναέριο χώρο τους στα αεροπλάνα Boeing 737 Max συμπεριλαμβάνεται πλέον και η Ελλάδα, βάσει πανευρωπαϊκής απαγόρευσης της Υπηρεσίας Ασφάλειας των Πτήσεων της ΕΕ (European Union Aviation Safety Agency – EASA).

Η EASA εξέδωσε ανακοίνωση στην οποίαν αναφέρει ότι, μετά το τραγικό δυστύχημα με την πτήση ΕΤ302 των Αιθιοπικών Αερογραμμών, στην οποίαν εμπλέκεται ένα Boeing 737 Max 8, η Υπηρεσία προχωρά σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για να διασφαλίσει την ασφάλεια των επιβατών.

«Ως προληπτικό μέτρο, η EASA εξέδωσε οδηγία που θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 19:00 διεθνής ώρα (21:00 ώρα Ελλάδος), αναστέλλοντας τις πτήσεις όλων των αεροσκαφών τύπου Boeing 737-8 Max και 737-Max στην Ευρώπη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Επιπλέον η EASA απαγορεύει την είσοδο στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο όλων των αεροσκαφών που ανήκουν σε εταιρείες με βάση εκτός ΕΕ αλλά ενδεχομένως σκόπευαν να πετάξουν πάνω από την ήπειρο.

Είχαν προηγηθεί διαδοχικές αποφάσεις από Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες για καθήλωση στο έδαφος όλων των Boeing 737 Max, εν μέσω παγκόσμιας ανησυχίας για την αξιοπλοΐα των εν λόγω αεροσκαφών μετά το δυστύχημα της Αιθιοπίας.

Εκτός Ευρώπης, στις χώρες που έχουν λάβει σχετικές αποφάσεις συμπεριλαμβάνονται η Κίνα, Αυστραλία, η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία, το Ομάν, η Ινδονησία, η Τουρκία και το Μεξικό.

Ρωσία, Αραβικά Εμιράτα και Κουβέιτ στον “χορό” της απαγόρευσης

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία S7 ανακοίνωσε ότι θα καθηλώσει στο έδαφός της τα αεροσκάφη Boeing 737 Max 8 αρχής γενομένης από αύριο Τετάρτη μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ο στόλος της αποτελείται από 96 αεροσκάφη, μεταξύ αυτών δύο Boeing 737 Max, τα μοναδικά αεροπλάνα αυτού του τύπου που είναι ιδιοκτησίας ρωσικών αεροπορικών εταιρειών.

Στο δελτίο τύπου, επισημαίνεται ότι η απόφασή της αυτή δεν θα επηρεάσει τα προγραμματισμένα δρομολόγιά της.

Επιπλέον, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων απαγόρευσε τις πτήσεις όλων των μοντέλων Boeing 737 MAX στον εναέριο χώρο των ΗΑΕ, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων των Εμιράτων (WAM).

Η Flydubai είναι η μοναδική αεροπορική εταιρεία στα ΗΑΕ που χρησιμοποιεί αεροσκάφη MAX 8 και MAX 9.

Στο Κουβέιτ, η Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας απαγόρευσε τις πτήσεις των μοντέλων αεροσκαφών BOEING 737 MAX 8, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KUNA.

«Καταρρέει» η μετοχή της Boeing – Στήριξη από τις ΗΠΑ

Στο μεταξύ η μετοχή του αμερικανικού κολοσσού «σφυροκοπείται» λόγω των εξελίξεων μετά το δυστύχημα της Κυριακής, καταγράφοντας την Τρίτη πτώση άνω του 5%, μετά τη μεγάλη «βουτιά» της 11ης Μαρτίου.

Πάντως η αμερικανική εταιρεία μέχρι στιγμής έχει την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης Τραμπ, ο οποίος αρκέστηκε σε μία δήλωση για την… πολυπλοκότητα των σύγχρονων αεροσκαφών, ενώ οι ΗΠΑ δεν έχουν πάρει απόφαση για καθήλωση του στόλου των 737 Max.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:54