search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:45
MENU CLOSE

Συζητήσεις Άγκυρας με Ουάσινγκτον, Μόσχα για στρατιωτική επιχείρηση

12.03.2019 19:57
«Όχι» Μόσχας σε νέα τουρκική επιχείρηση στη Συρία - Media

 

Η Τουρκία βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ για μια ενδεχομένη στρατιωτική εκστρατεία στις περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας, που ελέγχονται από κουρδικές δυνάμεις, ανέφερε δια εκπροσώπου του, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Η Άγκυρα θέλει να εγκαθιδρύσει μια ζώνη ασφαλείας στην μεθοριακή περιοχή ανατολικά του Ευφράτη ποταμού, έπειτα από την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων.

«Αναφορικά με τις προετοιμασίες ανατολικά του Ευφράτη ποταμού, οι οποίες εξακολουθούν να βρίσκονται στην ατζέντα, ο συντονισμός με τις ΗΠΑ και ιδιαίτερα με τη Ρωσία συνεχίζεται», τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ναντίντ Σεμπνέμ Ακτόπ.

Σημείωσε παράλληλα ότι ο συντονισμός μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας για την περιοχή Ιντλιμπ στη βορειοδυτική Συρία, όπου οι δύο χώρες έχουν συμφωνήσει για την εγκαθίδρυση μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, συνεχίζει με επιτυχία «παρά τις προκλήσεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:40