search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:17
MENU CLOSE

«Βόμβα» Sabah: Έρχεται ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης – Αθήνας!

13.03.2019 16:49
«Βόμβα» Sabah: Έρχεται ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης - Αθήνας! - Media

 

Ακτοπλοϊκή σύνδεση πρόκειται να αποκτήσουν από τις αρχές του καλοκαιριού η Σμύρνη και η Αθήνα, μέσω των λιμανιών του Τσεσμέ, στην Τουρκία, και του Λαυρίου στην Αττική.

Σύμφωνα με τη Daily Sabah, που επικαλείται πηγές από την ακτοπλοϊκή εταιρεία που θα δρομολογήσει πλοίο στη γραμμή, καθημερινά δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν στις 2 Ιουνίου. Μέσω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, οι αρχές των δύο χωρών αποσκοπούν στη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου στα συνοριακά περάσματα του Έβρου, καθώς και στην ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Bülent Ipek, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, δήλωσε ότι η γραμμή μπορεί να αναπτύξει τις εμπορικές και κοινωνικές επαφές μεταξύ των δύο χωρών αλλά και να παράσχει ευκολότερη δυνατότητα μετακίνησης για νταλίκες και φορτηγά που πλέον θα έχουν, μέσω της σύνδεσης της Σμύρνης με τη νότια Ελλάδα, εύκολη πρόσβαση στην Ευρώπη. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η γραμμή θα εξυπηρετεί και τον τουρισμό.

Τα λιμάνια του Τσεσμέ και του Λαυρίου επιλέχθηκαν επειδή προσφέρουν την κοντινότερη απόσταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Το δρομολόγιο υπολογίζεται να διαρκεί περίπου 7 ώρες. Αποτελεί δε ένα από τα ζητήματα που είχαν τεθεί στην ατζέντα των συζητήσεων Τσίπρα – Ερντογάν. Τέλος, η Sabah επισημαίνει ότι υπάρχουν ήδη πολλές ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νησιών του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων και των τουρκικών παραλίων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:17