search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:07
MENU CLOSE

«Χαριστική βολή» στη Boeing: Καθηλώνονται τα 737 Max και στις ΗΠΑ

13.03.2019 18:40
«Χαριστική βολή» στη Boeing: Καθηλώνονται τα 737 Max και στις ΗΠΑ - Media

 

Το τελευταίο της στήριγμα έχασε ο αμερικανικός κολοσσός της Boeing, καθώς η κυβέρνηση Τραμπ αποφάσισε να προχωρήσει στην καθήλωση των 737 Max λόγω αμφιβολιών για την ασφάλειά τους.

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν τον μεγαλύτερο στόλο 737 Max, ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ καθυστέρησε να ακολουθήσει τις υπόλοιπες κυβερνήσεις, της Ευρώπης και όχι μόνο, που αποφάσισαν την απαγόρευση εισόδου του συγκεκριμένου τύπου αεροπλάνου στον εναέριο χώρο τους.

Οι Γερμανοί δεν μπορούν να “διαβάσουν” τα “μαύρα κουτιά”

Το γερμανικό ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας Αεροπορικών Δυστυχημάτων (BFU) δεν έχει τα τεχνικά μέσα για να εξετάσει τα μαύρα κουτιά του Boeing 737 MAX 8 των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη την Κυριακή, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός του.

“Δεν θα αναλύσουμε τα μαύρα κουτιά, γιατί δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε. Τα κουτιά αυτά έχουν ένα νέο λογισμικό το οποίο δεν μπορούμε να διαβάσουμε”, δήλωσε.

To Boeing 737 MAX “είναι ένας νέος τύπος αεροσκάφους με ένα νέο μαύρο κουτί, με νέο λογισμικό. Δεν μπορούμε να το κάνουμε”, δήλωσε ο Γκέρμουτ Φράιταγκ, είπε ο εκπρόσωπος του BFU.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:04