19/10/2019 07:05:31

Ο Γαβρόγλου παρουσιάζει νέο εξεταστικό με τους μαθητές στους δρόμους

Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκε η προθεσμία για αίτηση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις - Media

 

Μετά από αρκετή καθυστέρηση, παρουσιάζεται το νέο εξεταστικό σύστημα το οποίο θα εγκαινιάσουν οι υποψήφιοι το σχολικό έτος 2019-20.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου θα συναντηθεί σήμερα στις 14:00 με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) όπου θα τους ενημερώσει για το σχέδιο του υπουργείου ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει άτυπη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους για το νέο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αρκετά από τα σημεία του νέου εξεταστικού έχουν γίνει ήδη γνωστά ενώ κάποια άλλα παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Το βέβαιο είναι ότι η ελεύθερη πρόσβαση που ευαγγελιζόταν ο κ. Γαβρόγλου θα αφορά μόνο τμήματα χαμηλής ζήτησης τα οποία οι περισσότεροι υποψήφιοι… προσπερνούν όταν είναι να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο.

Στο πλαίσιο αυτό, τα τμήματα θα χωριστούν σε «πράσινα» και «κόκκινα». Για τα πρώτα – τα λεγόμενα και χαμηλής ζήτησης – οι υποψήφιοι θα μπαίνουν μόνο με τον βαθμό του απολυτηρίου ενώ για τα υπόλοιπα οι τελειόφοιτοι μαθητές της Γ΄ λυκείου θα πρέπει να περάσουν από τη… βάσανο των πανελλαδικών.

Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα, είναι πως θα αποκτάται το απολυτήριο λυκείου το οποίο θα αποτελεί «διαβατήριο» για τις σχολές χαμηλής ζήτησης των ΑΕΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές θα δίνουν εξετάσεις στο τέλος του χρόνου ανά περιφέρεια σε θέματα που θα επιλέγουν ομάδες καθηγητών και τα οποία θα μπαίνουν σε κλήρωση.

Πολλοί φοβούνται ότι η εφαρμογή αυτού του μέτρου θα οδηγήσει σε περίεργα… μονοπάτια, καθώς σε ορισμένες περιφέρειες καθηγητές μπορεί να επιλέγουν ευκολότερα θέματα σε σχέση με κάποιους άλλους ή το αντίθετο.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.