search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:18
MENU CLOSE

Προεκλογικά πυρά: Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα μέτωπα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2064
14-3-2019
15.03.2019 04:00
mits-6.jpg

 

Να εμπλουτίσει την πολιτική του ατζέντα, να δείξει ότι αντιπολιτευτικά δεν αναλώνεται μόνο στη Συμφωνία των Πρεσπών και να καλλιεργήσει ένα διεθνές προφίλ φαίνεται ότι επιχειρεί το τελευταίο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βγαίνει μπροστά ενόψει και των ευρωεκλογών. 

Σε αντίθεση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου εν πολλοίς μετρούν και τα πρόσωπα, η ευρωκάλπη θα δώσει πιο χρήσιμα συμπεράσματα και θα καταδείξει αν θα βγει η στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία ενός «προοδευτικού πόλου» που θα αναχαιτίσει τις ακραίες τάσεις.

Ο πρωθυπουργός «θα μείνει μόνος του στην αλαζονεία του» σημείωσε η Ν.Δ. σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 
«Ο Αλέξης Τσίπρας κουνά το δάχτυλο με θράσος, την ώρα που θα όφειλε να ζητήσει επιτέλους μια συγγνώμη για τα δεινά που έφερε στους Έλληνες, και ιδιαίτερα στη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους. Θα μείνει μόνος του στον κόσμο της αλαζονείας του. Γιατί οι Έλληνες θα τον τιμωρήσουν, όπως του αξίζει, στις 26 Μαΐου» τονίζουν οι «γαλάζιοι», δίνοντας επί της ουσίας τον τόνο της σκληρής αντιπαράθεσης που αναμένεται σήμερα Πέμπτη στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της «μάχης» για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Σε εσωτερικό επίπεδο, η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μόρια την Τετάρτη προβάλλεται ως κίνηση υψηλού συμβολισμού ως προς την κοινωνική αλλά και την ευρωπαϊκή ατζέντα, μιας και συνδέεται με το προσφυγικό. «Κολαστήριο» με κυβερνητική ευθύνη έχει χαρακτηρίσει τη Μόρια ο «γαλάζιος» πρόεδρος, ο οποίος βρέθηκε για τρίτη φορά στον καταυλισμό προσφύγων και ενημερώθηκε για τις συνθήκες που επικρατούν εκεί, καθώς και για την καθυστέρηση στη διαδικασία χορήγησης ασύλου. 

Σύμφωνα με τη «γαλάζια» ενημέρωση, «παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπαλλήλων, για τις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους συνεχάρη, το μεγαλύτερο πρόβλημα – εκτός από τις συνθήκες υγιεινής – παραμένει η μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία εξέτασης και χορήγησης ασύλου. Καθυστέρηση που, όπως εξήγησαν στον πρόεδρο της Ν.Δ. οι αρμόδιοι, οφείλεται πρωτίστως στο χρονοβόρο νομικό πλαίσιο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση και το οποίο επανειλημμένα έχει δεσμευθεί ότι θα αλλάξει η Ν.Δ.». 

Ασφάλεια
Ακόμη ένα σημείο που θεωρείται προνομιακό για την άσκηση της «γαλάζιας» αντιπολίτευσης θεωρείται η ασφάλεια, καθώς η Πειραιώς παίρνει… πάσα από το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα και προβλέπει, σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ.

«Οι σκανδαλώδεις αυτές διατάξεις ευνοούν ευθέως τη Χρυσή Αυγή, αλλά και τους ταραξίες και τους κουκουλοφόρους που καταστρέφουν καθημερινά ανενόχλητοι δημόσια και ιδιωτική περιουσία, έχοντας μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε παρασκευαστήρια μολότοφ. Η εύνοια της κυβέρνησης προς τη Χρυσή Αυγή δεν είναι καινούργια, αφού εδώ και τέσσερα χρόνια καθυστερεί τη δίκη της με φαιδρά προσχήματα. Όπως δεν είναι καινούργια και η ανοχή της στους κουκουλοφόρους που έχουν καταλάβει τα πανεπιστήμια εξευτελίζοντας την έννοια του ασύλου» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. καλώντας την κυβέρνηση να ανακαλέσει αμέσως τις προτεινόμενες ρυθμίσεις και να μην τις καταθέσει καν στη Βουλή. 

Στον ίδιο τόνο μάλιστα η πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε και την υποψηφιότητα της Μυρσίνης Λοΐζου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «ήταν γνωστή στα social media για τις ακραίες απόψεις της και τη στήριξή της στην τυφλή βία και την τρομοκρατία. Αυτό προφανώς δεν ήταν πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος την επιβραβεύει ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή για να διαδώσει και στις Βρυξέλλες την υπερηφάνειά της για τον Ξηρό και τον Κουφοντίνα». 

«Γαλάζιος» πήχης
Ωστόσο, μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε η εκτίμηση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δήλωσε ότι η Ν.Δ. θέτει τον πήχη των ευρωεκλογών στις 3,5 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ίδιος ο «γαλάζιος» αντιπρόεδρος πριν από λίγο καιρό δήλωνε δημοσίως ότι στις εθνικές εκλογές η Ν.Δ. θα λάβει 40% και ο ΣΥΡΙΖΑ 28%. 

«Στις ευρωεκλογές του 2014 ο κ. Τσίπρας είπε “25 ψηφίζουμε, 26 φεύγουν”. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 26% και ο πήχης είναι αυτός που έβαλε ο κ. Τσίπρας, οτιδήποτε πάνω από 26% με 3,5 μονάδες διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Στις εθνικές εκλογές η διαφορά ήταν διπλάσια από τις ευρωεκλογές, έτσι θα γίνει και τώρα. Το σύνθημά μας είναι “στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 φεύγουν”. Υπάρχει ρεύμα “φύγετε”, το οποίο θα εκφραστεί στην κάλπη. Την επόμενη μέρα θα βρισκόμαστε σε μια νέα πολιτική πραγματικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γεωργιάδης στον News 247. 

«Αλίμονο…»
Στην ίδια συνέντευξη ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. συντήρησε το κλίμα αντιπαράθεσης με τον «γαλάζιο» κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Δένδια.
«Ο κ. Δένδιας έχει πέσει θύμα των τίτλων» υποστήριξε, λέγοντας πως «πράγματι, έχουμε διαφορά απόψεων και διαφορά ύφους. Είμαστε μια μεγάλη παράταξη, όπου μπορούμε να συμφωνούμε στα μείζονα και να διαφωνούμε στα ελάσσονα. Ένα κόμμα είναι μια ορχήστρα και ο αρχηγός είναι ο μαέστρος. Ο ψηφοφόρος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο ύφος κομ ιλ φο Δένδια – Χατζηδάκη και στο δικό μου ύφος».

 
Είχε προηγηθεί ο Δένδιας, ο οποίος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ μπορεί να αρνήθηκε τα περί κόντρας με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ., αλλά δήλωσε χαρακτηριστικά πως «δεν έχουμε τις ίδιες απόψεις σε πολλά θέματα. Καθαρές κουβέντες. Έχουμε μεγάλη διαφορά ύφους».

Τις «γαλάζιες» εσωτερικές παραφωνίες κλήθηκε να σχολιάσει η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη, η οποία τόνισε πως «αλίμονο αν είχαμε όλοι στη Ν.Δ. το ίδιο ύφος. Αλίμονο αν ήμασταν όλοι ίδιοι. Αλίμονο αν εκφραζόμασταν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Ξέρετε, οι διαφορές του ύφους δεν συνιστούν ουσιώδεις διαφορές στην πολιτική, η οποία καθορίζεται από τον πρόεδρο και τα αρμόδια όργανα του κόμματος»…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:18