search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:36
MENU CLOSE

Η Boeing καθηλώνει το 737 Max – «Έχουμε εμπιστοσύνη στο αεροσκάφος, αλλά…»

14.03.2019 11:41
Η Boeing καθηλώνει το 737 Max – «Έχουμε εμπιστοσύνη στο αεροσκάφος, αλλά…» - Media

 

Να καθηλώσει το 737 Max αποφάσισε η Boeing, μετά τις διαδοχικές αποφάσεις κρατών από όλο τον κόσμο να απαγορεύσουν την είσοδο αεροσκαφών του συγκεκριμένου τύπου στον εναέριο χώρο τους, με αποκορύφωμα της απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, την Τετάρτη, να καθηλώσει τα 737 Max και στις ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωσή της η Boeing αναφέρει ότι «συνεχίζει να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια του 737 Max. Ωστόσο, μετά από διαβουλεύσεις με την αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών και τις αρχές αεροπλοΐας και πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο, η Boeing αποφάσισε – για προληπτικούς λόγους και για να επαναβεβαιωθεί το κοινό για την ασφάλεια του αεροσκάφους- να προτείνει στην αμερικανική ΥΠΑ την προσωρινή αναστολή πτήσεων για τον παγκόσμιο στόλο των 371 στον αριθμό αεροσκαφών τύπου 737 Max.»

«Εκ μέρους της ομάδας της Boeing, εκφράζουμε τα βαθύτερα συλληπητήριά μας στις οικογένειες και τους αγαπημένους αυτών που έχασαν τις ζωές τους στα δύο τραγικά δυστυχήματα», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boeing.

«Η ασφάλεια αποτελεί θεμελιώδη αξία για την Boeing για όσα χρόνια κατασκευάζουμε αεροπλάνα, και θα είναι για πάντα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προτεραιότητα για την εταιρεία και την βιομηχανία μας. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κατανοήσουμε την αιτία των δυστυχημάτων σε συνεργασία με τους ερευνητές, να αναπτύξουμε ζητήματα ασφάλειας και να βοηθήσουμε να διασφαλιστεί ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:35