search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:56
MENU CLOSE

Ηράκλειο: Οι χαρταετοί… τρόμαξαν τους πιλότους – Εμπόδιζαν τις προσγειώσεις και απογειώσεις στο αεροδρόμιο

14.03.2019 13:20
Ηράκλειο: Οι χαρταετοί… τρόμαξαν τους πιλότους - Εμπόδιζαν τις προσγειώσεις και απογειώσεις στο αεροδρόμιο - Media

 

H Καθαρά Δευτέρα πέρασε, οι χαρταετοί υψώθηκαν- όσοι τα κατάφεραν ψηλά στον ουρανό- και οι πυροσβέστες μαζί με τους αστυνομικούς θα θυμούνται για μέρες τις πολύωρες αναζητήσεις που έκαναν μέχρι να βρουν εκείνους τους χαρταετούς που εμπόδιζαν τις προσγειώσεις και απογειώσεις των αεροσκαφών στο «Νίκος Καζαντζάκης».

Τα προβλήματα που προκάλεσαν οι χαρταετοί ήταν τόσο έντονα κατά την προχθεσινή μέρα που χρειάστηκε η διοίκηση του αεροδρομίου Ηρακλείου να ζητήσει τη βοήθεια των Αρχών για να τους… κατεβάσουν, σύμφωνα με το patris.gr. Κι αυτό γιατί ο Πύργος Ελέγχου στον ΚΑΗΚ δέχθηκε πολλά «παράπονα» από τους κυβερνήτες αεροσκαφών από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίοι ανέφεραν ότι οι χαρταετοί εμπόδιζαν τις πτήσεις τους από και προς το Ηράκλειο.

Για την ακρίβεια, το πρώτο πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες από υπαλλήλους της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, προέκυψε αρχικά από δύο χαρταετούς που είχαν… ξεφύγει από τους κατόχους τους που βρίσκονταν στην περιοχή του Καρτερού και ήταν σε απαγορευτικό ύψος για τα αεροσκάφη που προχθές το μεσημέρι επιχείρησαν να προσγειωθούν.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι στήθηκε μια ακόμη μεγαλύτερη επιχείρηση από την πυροσβεστική, για τον εντοπισμό χαρταετού, ο οποίος πετούσε ανεξέλεγκτα. Όπως διαπιστώθηκε είχε σπάσει το σκοινί και δημιουργούσε προβλήματα στις πτήσεις. Μετά από αρκετές ώρες αναζητήσεων βρέθηκε το σκοινί που είχε μπλεχθεί ανάμεσα σε βράχια και οι πυροσβέστες κατάφεραν να τον κατεβάσουν.

Κάθε χρόνο έχουμε πρόβλημα

Οι χαρταετοί δεν πρέπει να πετάνε σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο, τονίζει ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας. Όπως προσθέτει: “Κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες παρουσιάζονται αυτού του είδους τα προβλήματα, τα οποία είναι ικανά να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια των αεροσκαφών”.

Σημειώνεται ότι ένα σοβαρό πρόβλημα με το πέταγμα χαρταετού είχε προκληθεί τον Απρίλιο του 2016. Ο χαρταετός είχε υψωθεί από την περιοχή της Αλικαρνασσού (από την περιοχή των παλιών σφαγείων) και είχε οδηγήσει δύο αεροπλάνα να καθυστερήσουν την προσγείωσή τους μέχρι οι αστυνομικοί να πάνε στο σημείο και να ζητήσουν από τον ιδιοκτήτη του να τον «κατεβάσει».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:55