19/10/2019 06:43:52

Νάσος Ηλιόπουλος: Στοχεύω στο να είμαι ο επόμενος δήμαρχος Αθήνας

Νάσος Ηλιόπουλος: Στοχεύω στο να είμαι ο επόμενος δήμαρχος Αθήνας - Media

 

"Κατεβαίνω για να μείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο και στόχος μου είναι να πάω καλύτερα από τον φίλο και σύντροφο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, που κατάφερε με την κίνηση μας, την "Ανοιχτή Πόλη", αδιαμφισβήτητα, ένα ιστορικό αποτέλεσμα για την Αριστερά. Εγώ όμως στοχεύω στο να είμαι ο επόμενος Δήμαρχος», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων , Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό Νews24 και στον Βασίλη Σκουρή.

Ο κ. Ηλιόπουλος, κάλεσε όλους τους συνυποψηφίους, πλην της Χρυσής Αυγής, "σε διάλογο χωρίς να βάζω όρους και προϋποθέσεις" για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την πρωτεύουσα. Επίσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Γερουλάνου "θα είναι πιο κοντά στις δικές μας θέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο". Ο κ. Ηλιόπουλος, υπογράμμισε, ότι "συνειδητά έφυγα από το υπουργείο για να υπηρετήσω την πόλη μου" και σημείωσε ότι "η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η καθημερινή μας επαφή με τους ανθρώπους της Αθήνας".

Αναφερόμενος στο θέμα της καθαριότητας, τόνισε, ότι "η Αθήνα δεν μπορεί να γίνει καθαρή πόλη αν δεν κάνει ανακύκλωση. Ανακυκλώνει μόλις το 5% ενώ θα έπρεπε να ανακυκλώνει το 50%". Υπογράμμισε ακόμη ότι "η τάση της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας ακυρώνεται σε όλη την Ευρώπη. Τρανό παράδειγμα το Όσλο που πήρε την καθαριότητα πίσω από τους εργολάβους. Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι ένας εργολάβος στην καθαριότητα. Κρύβει ιδεοληψία ή εξυπηρέτηση συμφερόντων αυτή η θέση", είπε.

Για την ασφάλεια ,που την χαρακτήρισε βασικό ζήτημα, τόνισε ότι "πρέπει να συζητήσουμε ως υποψήφιοι δήμαρχοι και όχι ως υποψήφιοι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, γιατί είναι βαθιά λαϊκιστικό και εύκολο χωρίς να παράγει ουσία για τους ανθρώπους της πόλης". Επέρριψε επίσης ευθύνες στο δήμο για τον ελλιπή φωτισμό στους δημόσιους χώρους. Για το εμπόριο των ναρκωτικών είπε ότι πρέπει να "χτυπηθεί" με ανελέητο τρόπο και ανέφερε ότι για την ουσιοεξάρτηση "η λύση βρίσκεται στην δημιουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης". Σύμφωνα με τον Ηλιόπουλο, η Αθήνα έχει μεγάλη ανάγκη από τα δυο μεγάλα μητροπολιτικά πάρκα, στον Ελαιώνα και το Γουδή. Επίσης τόνισε ότι "ένα από τα τρία ώριμα έργα της ανάπλασης είναι αυτό της αναβάθμισης της περιοχής γύρω από το Μουσείο και το Πολυτεχνείο με πρόβλεψη για πεζοδρομήσεις. Ο Δήμος επίσης πρέπει να δώσει κίνητρα για κατοικία και εμπορικές χρήσεις σε περιοχές που σήμερα είναι εγκαταλελειμμένες". Τέλος για τη Χρυσή Αυγή, είπε "δεν τη φοβάμαι για τον δεύτερο γύρο, αλλά το γεγονός ότι εκπροσωπείται στον δήμο και τη βουλή ένα νεοναζιστικό μόρφωμα είναι ένα θλιβερό και επικίνδυνο γεγονός. Είναι ευθύνη όλων μας να την απομονώσουμε, να απαλλάξουμε τις γειτονιές μας από τη δράση της και να μην υιοθετεί κανείς κομμάτι της ατζέντας της", τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.