search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:18
MENU CLOSE

Συναγερμός στις μυστικές υπηρεσίες στην Ισπανία: Βρέθηκε βαρύς οπλισμός στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας

14.03.2019 19:04
Συναγερμός στις μυστικές υπηρεσίες στην Ισπανία: Βρέθηκε βαρύς οπλισμός στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας - Media

 

Αναστάτωση επικρατεί στις μυστικές υπηρεσίες και την αστυνομία της Ισπανίας, αφού εντόπισαν βαρέα όπλα εντός του κτιρίου της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας στη Μαδρίτη.

Ομάδα «κομάντο» εισέβαλαν στο κτίριο και κράτησαν όμηρο για αρκετή ώρα τον Βορειοκορεάτη πρεσβευτή και το υπαλληλικό προσωπικό, στις 22 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα οι αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνάς της και αποκάλυψε το περιστατικό. Ακόμη, ανέφερε ότι στις εγκαταστάσεις της Βορειοκορεατικής πρεσβείας βρέθηκε βαρύς οπλισμός με αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες.

Όπως επισήμανε η ισπανική αστυνομία, οι εισβολείς απέσπασαν από το υπόλοιπο προσωπικό τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας Yu Sok So, τον οποίο ανέκριναν και χτύπησαν, καθώς και άλλους υπαλλήλους. Παράλληλα, πήραν τους κωδικούς των υπολογιστών και υπέκλεψαν τα στοιχεία που υπήρχαν στους σκληρούς δίσκους τους.

Οι εισβολείς επιθυμούσαν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τον πρώην πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας στη Μαδρίτη, Kim Hyok Chol, ο οποίος ήταν ένας από τους διπλωμάτες που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία για τη δεύτερη συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Ντόναλντ Τραμπ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:16