search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:12
MENU CLOSE

Παππάς: Από τη μία η δίκαιη ανάπτυξη και από την άλλη το νέο μνημόνιο Μητσοτάκη

14.03.2019 19:28
Ν. Παππάς: Οι επιχειρήσεις πληρώνουν το μάρμαρο των αυξημένων πλεονασμάτων Μητσοτάκη - Media

 

«Δεν είναι εποχές για ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής. Δεν πιστεύω ότι ανάλογα τις ποδοσφαιρικές προτιμήσεις θα κρίνει κάποιος και την πολιτική του τοποθέτηση.

Μπορεί κάποιοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες να πιστεύουν πως θα έχουν κάποιο πολιτικό εκτόπισμα διά της επιρροής στους οργανωμένους οπαδούς αλλά αυτό δεν ισχύει» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ1, καλούμενος να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα. Συνεχίζοντας ο Ν. Παππάς είπε ότι «μετά την έξοδο από τα μνημόνια αποκρυσταλλώνονται δύο διαφορετικές στρατηγικές για το τι θα κάνει η χώρα μας στην πορεία προς το μέλλον. Ο ελληνικός λαός ή έχει βγάλει συμπεράσματα από τη μεγάλη κρίση ή θα επανέλθει σε πολιτικές που μας κατέστρεψαν. Είναι ξεκάθαρο ότι από τη μία έχουμε τη στρατηγική της δίκαιης ανάπτυξης, που εμείς υπηρετούμε και από την άλλη την πολιτική ενός νέου μνημονίου, του κ. Μητσοτάκη, που θέλει να ξηλώσει ότι εμείς πετύχαμε».

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ έκανε λόγο για «συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα και κυρίως το συγκρότημα του κ. Μαρινάκη που έχει βάλει στόχο την πτώση της κυβέρνησης, την οποία έχει αποκαλέσει χούντα. Έχει σχέσεις με τη Νέα Δημοκρατία και όπως μάθαμε τη χρηματοδότει» σχολίασε.

Απαντώντας για το προεκλογικό κλίμα και τις δημοσκοπήσεις, σημείωσε ότι «τα κυβερνητικά κόμματα συνήθως υφίστανται φθορά, αλλά στην περίπτωση ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν ισχύει, καθώς παρατηρούνται σημάδια συσπείρωσης. Σημάδια που καταγράφουν και οι δημοσκοπήσεις που συνεχώς υποτιμούν τη δυναμική που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία».

Και αναφερόμενος στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία, λόγω έλλειψης επιχειρημάτων να μιλήσει για την ουσία των οικονομικών αισιόδοξων εξελίξεων, οδηγείται στο να αλλάξει την ατζέντα σε θέματα νόμου και τάξης. Αυτό θα γίνει πιο έντονο καθώς πηγαίνουμε προς τις κάλπες, διότι εντός της Νέας Δημοκρατίας έχει κυριαρχήσει η αντίληψη ενός κράματος Δεξιάς και Ακροδεξιάς, το οποίο αναβαθμίζει τη ρητορική τέτοιου τύπου» και συμπλήρωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθαρή θέση απέναντι στη βία. Είναι η παράταξη που καταδικάζει τη βία».

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Η Νέα Δημοκρατία κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για να μην προσγειωθεί απότομα. Στον δημόσιο διάλογο έχει πάρει ο αέρας το αφήγημα περί σαρωτικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχει μια βίαιη προσαρμογή στην πραγματικότητα». Και πρόσθεσε: «η Νέα Δημοκρατία θέλει από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να επιταχύνει την εφαρμογή ενός προγράμματος το οποίο βρίσκεται στο πυρήνα των δικών της ιδεολογικών συντεταγμένων».

«Η δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να απευθύνεται σε πολιτικά στελέχη που μέχρι χθες δεν ήταν μαζί του είναι υπαρκτή και μεγεθύνεται γιατί υπάρχει ένα περιβάλλον θετικών εξελίξεων» σχολίασε ο Ν. Παππάς μιλώντας σχετικά με προεκλογικές συνεργασίες.

Τέλος, ο Ν. Παππάς απαντώντας για την κριτική που δέχθηκε για τις τηλεοπτικές άδειες, ανέφερε ότι «για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια υπάρχουν άδειες. Αλλά και πριν τις άδειες είχαμε εισπράξει χρήματα, που δεν εισέπρατταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Πλέον ο νόμος προστατεύει τους εργαζόμενους, ενώ έχουμε θεσπίσει κι ένα κίνητρο για οπτικοακουστικές παραγωγές, το οποίο αξιοποιούν τα κανάλια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:11