search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:07
MENU CLOSE

Οκτώ πρόσωπα ζητούν δημοσιογράφο στο FAUST Bar-Theatre

15.03.2019 13:55
Οκτώ πρόσωπα ζητούν δημοσιογράφο στο FAUST Bar-Theatre - Media

 

Τέσσερις μοναδικές βραδιές, γεμάτες ζωντανή μουσική και βιντεοπροβολές, με τις δραματοποιημένες συνεντεύξεις του Αλέκου Λιδωρίκη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατρόφιλοι στο FAUST Bar-Theatre. Μια βουτιά στην ιστορία και τον πολιτισμό, μέσα από τα γραπτά του Λιδωρίκη, που αποτελούν μια σημαντική παρακαταθήκη, τόσο για τη δημοσιογραφία όσο και για την τέχνη.

Στα 60 χρόνια της δημοσιογραφικής καριέρας του, ο Αλέκος Λιδωρίκης συνομίλησε με τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ού αιώνα: Μουσολίνι, Ρούζβελτ, Μακάριος, Αϊζενχάουερ, Παλαμάς, Κρισναμούρτι, Μητρόπουλος, Πρίσλευ κ.ά. Με τη χαρακτηριστική ευγένεια και οξυδέρκειά του, ο Αλέκος Λιδωρίκης κατάφερε όχι απλώς να εντοπίσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε προσωπικότητας, αλλά και να τα συνδέσει με το κοινωνικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο έδρασε καθένας από αυτούς τους σπουδαίους πολιτικούς, καλλιτέχνες και πνευματικούς δημιουργούς.

To FAUST Bar-Theatre, σε συνεργασία με τη Ζωζώ Λιδωρίκη, την Κίρκη Καραλή και τον Πλάτωνα Ανδριτσάκη, παρουσιάζουν σε τέσσερις βραδιές, γεμάτες ζωντανή μουσική και βιντεοπροβολές, τις δραματοποιημένες συνεντεύξεις του Αλέκου Λιδωρίκη από τις ακόλουθες προσωπικότητες του 20ού αιώνα:

Δευτέρα 18/3/2019 – Ζωζώ Νταλμάς & Μπενίτο Μουσολίνι

Δευτέρα 1/4/2019 – Φράνκλιν Ρούσβελτ & Έλβις Πρίσλεϋ

Δευτέρα 15/4/2019 – Μαρλέν Ντίτριχ & Ζαν Κοκτώ

Δευτέρα 6/5/2019 – Μέριλυν Μονρόε & Λουίτζι Πιραντέλο

Τον Αλέκο Λιδωρίκη και τα πρόσωπα των συνεντεύξεων ενσαρκώνουν επί σκηνής οι: Δημήτρης Λιγνάδης, Ακύλας Καραζήσης, Κωνσταντίνος Τζούμας, Πέρης Μιχαηλίδης, Μάνος Καρατζογιάννης, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Μάνος Βακούσης, Μάνια Παπαδημητρίου, Θεοδώρα Τζήμου, Κωνσταντίνος Μπιμπής και άλλοι.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Κίρκη Καραλή, την επιμέλεια των κειμένων η Ζωζώ Λιδωρίκη, της πρωτότυπης μουσικής ο Πλάτων Ανδριτσάκης και των βίντεο ο Νικόλας Μακρής.

Για τη Δευτέρα 18/3 η διανομή έχει ως εξής: Δημήτρης Λιγνάδης (Μπενίτο Μουσολίνι), Ζωζώ Σαπουντζάκη (Ζωζώ Νταλμάς), Μάνος Καρατζογιάννης (Αλέκος Λιδωρίκης).

Ο Αλέκος Λιδωρίκης, γιος του δημοσιογράφου, θεατρικού συγγραφέα, θιασάρχη και πολιτικού Μιλτιάδη Λιδωρίκη, σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης και παράλληλα άρχισε να συνεργάζεται ως δημοσιογράφος, κριτικός και χρονογράφος με αθηναϊκές εφημερίδες (όπως η Καθημερινή, η Ακρόπολις, η Ελευθέρα Γνώμη, το Έθνος, τα Νέα) αλλά και με τον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης. Ως δημοσιογράφος γνώρισε μεγάλη επιτυχία, κυρίως στον χώρο των συνεντεύξεων, επιτυγχάνοντας να συνομιλήσει με πολλές μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής, του πνεύματος και της τέχνης. Έζησε πολλά χρόνια στις ΗΠΑ και από το 1945 έως το 1959 εργάστηκε στην κινηματογραφική εταιρεία Twentieth Century Fox.

Στον χώρο της λογοτεχνίας πρωτοεμφανίστηκε το 1925 με θεατρικά μονόπρακτα έργα, που ανέβηκαν από ερασιτεχνικούς θιάσους και το 1933 ο θίασος Αλίκης-Μουσούρη ανέβασε το τρίπρακτο «Η μεγάλη στιγμή». Έργα του ανέβηκαν από τους θιάσους Κοτοπούλη, Αρώνη-Μουσούρη, του Εθνικού Θεάτρου και άλλους, ενώ το σύνολο της παραγωγής του αριθμεί περίπου 20 τίτλους. Έγραψε, επίσης, διηγήματα, μυθιστορήματα και μία ποιητική συλλογή. Υπήρξε γγ της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και βραβεύτηκε το 1940 με το Κρατικό Βραβείο Θεάτρου.

Πληροφορίες:

Ημερομηνίες: 18/3, 1/4, 15/4 και 6/5/2019. Ώρα έναρξης: 21:00. Είσοδος: Ελεύθερη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59