search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:42
MENU CLOSE

«Σειρήνες» ΣΥΡΙΖΑ προς Κίνημα Αλλαγής

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2064
14-3-2018
16.03.2019 04:00
pn1403fofi.jpg

Θα αποτύχει και αυτή η προσπάθεια λένε στη Χαριλάου Τρικούπη

Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να «αλιεύει» περιφερειακά στελέχη προερχόμενα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, η «γραμμή Μαζινό» που το Κίνημα Αλλαγής έχει στήσει για να αποκρούσει τις επιθέσεις του κυβερνώντος κόμματος καλά κρατεί. Και αν η Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, κόρη του Δημήτρη Τσάτσου, μιας εμβληματικής φυσιογνωμίας στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, προσέθεσε τις δυνάμεις της στην ευροεξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συμπεριλήφθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος, φαίνεται ότι οι «σειρήνες» του ΣΥΡΙΖΑ προσκρούουν σε «ώτα μη ακουόντων» στον στενό πυρήνα της Κεντροαριστεράς.

«Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν μπλέξει τις γραμμές τους. Τις μισές ημέρες μας κάνουν επίθεση, τις άλλες μισές προσκλήσεις» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης. Βάζοντας στο στόχαστρό του τον πρωθυπουργό, ο Χρηστίδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως «ο κ. Τσίπρας έχει μια πολύ καλή πορεία στα βαφτίσια τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Τώρα βρήκε να βαφτίσει ξανά και το δικό του κόμμα, θα του δώσει και ένα επιπλέον όνομα. Θα αποτύχει και αυτή η προσπάθεια είτε διεμβολισμού, είτε εξαγοράς, είτε επίθεσης στη Δημοκρατική παράταξη».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής εκτίμησε μάλιστα πως ο Αλέξης Τσίπρας «καλλιεργεί γενικότερα μια αντιδεξιά ρητορική, στην πραγματικότητα όμως ο μοναδικός του στόχος είμαστε εμείς. Και φυσικά συμπορεύεται κανονικά και με το κομμάτι των Ανεξάρτητων Ελλήνων, την κυρία Κουντουρά, τον κ. Κουίκ, τον κ. Παπαχριστόπουλο, την κυρία Παπακώστα, με ένα κομμάτι της καραμανλικής δεξιάς και με κάποιους από το ΠΑΣΟΚ».

Παλιά Δεξιά και νέα Δεξιά

Στη δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά (στον ερτζιανό News 24/7) πως «εν δυνάμει σύμμαχοι είναι όσοι αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο. Θα θέλαμε και το ΚΙΝΑΛΛ και το Ποτάμι να συνομιλήσουν μαζί μας μετά τις εκλογές που θα τις κερδίσουμε» απάντησε σε ακόμα υψηλότερους τόνους ο γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης. «Την επομένη των εκλογών η χώρα δεν πρέπει να έχει πρωθυπουργό ούτε τον Αλέξη Μητσοτάκη ούτε τον Κυριάκο Τσίπρα. Η Ελλάδα δεν θα επιλέξει ανάμεσα στην παλιά Δεξιά και τη νέα Δεξιά» ήταν η καυστική δήλωση του Μαλέλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλειστάκις τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής έχουν επισημάνει πως τα κόμματα μετά τις εκλογές θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που αναλογούν στο καθένα, ενώ αξιοσημείωτο είναι πλέον και το γεγονός ότι ύστερα από μια μακρά περίοδο ιδιαίτερα σκληρής αντιπολίτευσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ το Κίνημα Αλλαγής θέτει στο στόχαστρό του και τη Ν.Δ. Ιδίως μετά τις αποκαλύψεις Μπαρόζο στο πρόσφατο Φόρουμ των Δελφών για την κυβέρνηση Καραμανλή αλλά και για τη σιωπή του Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων «γαλάζιων» στελεχών μπροστά σε όσα αποκάλυψε ο Μπαρόζο.

«Κίνημα Αλλαγής»

Από εκεί και πέρα η Φώφη Γεννηματά έχει παραπέμψει στο συνέδριο του κόμματος στα τέλη Μαρτίου για το ξεκαθάρισμα του τοπίου σε όλα τα επίπεδα που αφορούν στο Κίνημα Αλλαγής. Αν υπάρχει ένα θέμα πάντως που φαίνεται ότι έχει κλείσει, παρά τα αντίθετα κελεύσματα στελεχών που καταγράφονται, είναι η επιστροφή του Κινήματος Αλλαγής στο όνομα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ. Η Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται ότι δεν συζητά τέτοιο ενδεχόμενο υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα λειτουργούσε αφαιρετικά και ότι θα δημιουργούσε αρνητικούς συνειρμούς στο εκλογικό σώμα.

«Συνεχίζουμε ως Κίνημα Αλλαγής» απάντησε ο γραμματέας του Κινήματος Μανώλης Χριστοδουλάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (News 24/7). Κληθείς μάλιστα να απαντήσει στο ερώτημα για μια πιθανή μετεκλογική συνεργασία με τη Ν.Δ. ο Χριστοδουλάκης σημείωσε πως «η ουσία δεν είναι με ποιον, αλλά γιατί». Τονίζοντας πάντως πως «δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός» ανέφερε πως το Κίνημα Αλλαγής θα συζητήσει με όλους στο πλαίσιο προγραμματικής σύγκλισης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:42