search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:41
MENU CLOSE

«Μεταμνημονιακό παραμύθι»

16.03.2019 04:00
kke_1-11.jpg

Ενίσχυση του ΚΚΕ παντού και συμπόρευση μαζί του ζητά ο Περισσός

«Όχι μόνο παραμένει η αυστηρή ευρωενωσιακή επιτροπεία, αλλά αυτή συνοδεύεται με δεσμεύσεις για επιπλέον νέα μέτρα, όπως είναι η άρση της όποιας προστασίας της λαϊκής κατοικίας» αναφέρει στο σχόλιό του το ΚΚΕ για το Eurogroup, τονίζοντας μάλιστα πως στην τελευταία συνεδρίαση επιβεβαιώθκε ξανά πόσο ψεύτικο είναι το μεταμνημονιακό παραμύθι της κυβέρνησης.

Επιπρόσθετα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο «Ριζοσπάστης» στο πρωτοσέλιδό του, «στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα έρχεται να “κουμπώσει” η “αξιολόγηση” του ΔΝΤ, που δίνει κατευθύνσεις για πλήρη εφαρμογή των τριών μνημονίων, κλιμάκωση των ανατροπών στην αγορά εργασίας, άμεσα μέτρα στήριξης των τραπεζών και περικοπές ισοδύναμες με τα αναδρομικά που ενδεχομένως να επιδικαστούν σε εργαζόμενους και συνταξιούχους».

Μιλώντας στην ΕΡΤ-1 ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη Λαϊκή Συσπείρωση, τόνισε ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις δημοτικές, στις περιφερειακές, αλλά και τις βουλευτικές εκλογές, δίνει μια ευκαιρία στον λαό να ηττηθεί πραγματικά η πολιτική που εφαρμόζεται.

Αναφερόμενος στις αυξήσεις, που δίνει ως δώρο στους φαρμακοβιομήχανους, την «εθελοντική φορολογία» των εφοπλιστών, τη μείωση της φορολογίας των μερισμάτων, αλλά και την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, ο Γιάννης Πρωτούλης υποστήριξε ότι αυτά που ζει ο λαός είναι απόδειξη ότι κάθε παραμύθι της κυβέρνησης καταρρίπτεται, υπογραμμίζοντας ότι τώρα ήρθε η ώρα να ενισχυθεί το ΚΚΕ για να επιστραφεί πολλαπλάσια η δύναμη προς τον λαό.

«Στην κάλπη το κόκκινο ψηφοδέλτιο»

Σε αυτό το κλίμα αξίζει να σημειωθεί πως η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της, πριν από λίγες ημέρες, για την επέτειο του Κιλελέρ σημείωνε πως «οι επερχόμενες εκλογές είναι μια ευκαιρία να νιώσουν πιο αδύναμοι τα κόμματα και οι κυβερνήσεις των μονοπωλίων, της Ε.Ε. Να νιώσουν την πίεση των ανθρώπων της δουλειάς, στο χωράφι, στο εργοστάσιο, στα καταστήματα, στις μεταφορές, στο νοσοκομείο, στο σχολείο κι αλλού. Αυτό μπορεί να γίνει με ενίσχυση του ΚΚΕ παντού και συμπόρευση μαζί του. Στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές με την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στις ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, ρίχνοντας στην κάλπη το κόκκινο ψηφοδέλτιο. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ».

«Έχει ευθύνη η κυβέρνηση»

Την ίδια στιγμή σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ για το νέο σχέδιο Ποινικού Κώδικα που έχει τεθεί σε διαβούλευση από το υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει πως «η αναθεώρηση του αρ. 187 του Ποινικού Κώδικα, που προωθείται με το νέο σχέδιο και προβλέπει μειωμένο πλαίσιο ποινής για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αντικειμενικά ευνοεί την υπόδικη ηγεσία της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής». Και καταλήγει τονίζοντας πως «αυτή η εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στη μέχρι τώρα μεγάλη καθυστέρηση της σχετικής δίκης, για την οποία έχει ευθύνη η κυβέρνηση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:38