search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:18
MENU CLOSE

Πραγματικότητα η Επιτροπή για το Μαύρο στην ΕΡΤ, μετά από καθυστέρηση 2 ετών

16.03.2019 09:12
Βγάζει μάτι: Η ιστορική γκάφα στην κορυφαία ταινία του Κωνσταντάρα που κανείς δεν πρόσεξε (Video) - Media

 

 

Συγκροτείται η Ειδική Επιτροπή Ελέγχου Ελέγχου του Μαύρου στην ΕΡΤ. Με καθυστέρηση τουλάχιστον δύο ετών, τα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών έλαβαν την απόφαση να ορίσουν την επιτροπή η οποία θα ελέγξει τα τα οικονομικά στοιχεία της ειδικής διαχείρισης της  (πρώην) Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και των θυγατρικών της  που καταργήθηκαν από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Ως μέλη της Επιτροπής ορίζονται η Σοφία Διαμαντοπούλου Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους,  ως Πρόεδρος, ο Σωτήρης Βασιλάκος υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών,  Δημήτρης Δρόσος ορκωτός ελεγκτής – λογιστής,  ο Λεωνίδας Μαυρομήτρος  ορκωτό ελεγκτής – λογιστής,και  Στέφανος Κιουλάφας ορκωτό ελεγκτής – λογιστής. Καθήκοντα γραμματέα της Επιτροπής ανατίθενται στην Σοφία Λάτσου.

Η “Επιτροπή του Μαύρου στην ΕΡΤ” σύμφωνα με την απόφαση, μεταξύ άλλων θα ελέγξει:

1. Το σύνολο των πράξεων διαχείρισης του ενεργητικού και παθητικού της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και των θυγα- τρικών της που μεταβιβάσθηκαν στο Δημόσιο, καθώς και τις πράξεις τυχόν ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων της ειδικής διαχείρισης.

2. Την άσκηση από μέρους του ειδικού διαχει- ριστή των δικαιωμάτων και την εκπλήρωση των υπο- χρεώσεων του Δημοσίου ως διαδόχου της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και των θυγατρικών της.

3. Την πορεία των εκκρεμών υποθέσεων του Δημοσίου ως διαδόχου της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και των θυγατρικών της δυνάμει των καταγεγραμμένων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε..

4. Ελέγχει την πορεία των δικών που αφορούν σε στοι- χεία του ενεργητικού και παθητικού που μεταβιβάσθη- καν στο Δημόσιο ή αφορούν διαφορές που γεννήθηκαν λόγω της καταργήσεως της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και των θυγατρικών της.

5. Ελέγχει την τήρηση των ρυθμίσεων για τις εργασια- κές σχέσεις του πάσης φύσεως προσωπικού της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και των θυγατρικών της που καταργήθηκαν, καθώς και το ύψος των αμοιβών, αποζημιώσεων κ.λπ. που δόθηκαν στο προσωπικό.

6. Συντάσσει ενδιάμεσες εκθέσεις κατά τη διάρκεια του ελέγχου των οικονομικών στοιχείων της ειδικής διαχείρι- σης και τις υποβάλλει στους Υπουργούς Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

7. Συντάσσει πόρισμα με τα αποτελέσματα του ελέγχου των οικονομικών στοιχείων της ειδικής διαχείρισης μετά τη λήξη αυτής και το υποβάλλει στους ίδιους ως άνω Υπουργούς.

Πηγή: typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:10