29/01/2020 07:42:06

Ανεπιθύμητος ο Μάιλο Γιαννόπουλος στην Αυστραλία μετά τα σχόλια για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία

Ανεπιθύμητος ο Μάιλο Γιαννόπουλος στην Αυστραλία μετά τα σχόλια για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία - Media

 

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε να ανακαλέσει τη βίζα του ακροδεξιού Μάιλο Γιαννόπουλος, που είχε εγκριθεί πριν από μία εβδομάδα, μετά από τα σχόλια του για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία με τους 48 νεκρούς. 

Ο Γιαννόπουλος απέδωσε την επίθεση στην «καθιέρωση του παραχαϊδεμένου εξτρεμιστικού αριστερισμού και της βάρβαρης ξένης κουλτούρας» και υποστήριξε την Κάντις Όουενς που «επηρέασε περισσότερο από τον καθένα» τον μακελάρη, όπως τουλάχιστον ο ίδιος έγραψε στο μανιφέστο του. 

«Οι άνθρωποι δεν ριζοσπαστικοποιούνται από τη δική τους πολιτική ομάδα. Ωθούνται στην ακροδεξιά από την αριστερά, όχι από άλλους στην δεξιά», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιαννόπουλος στον λογαριασμό του στο Facebook. 

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Ντέιβιντ Κόλμαν, χαρακτήρισε άθλια τα σχόλια του Γιαννόπουλος σημειώνοντας ότι υποθάλπουν το μίσος και τον διχασμό». Ξεκαθάρισε δε πως δεν θα του επιτραπεί η είσοδός στη χώρα.   

Ο Κόλμαν ήταν ο άνθρωπος που είχε εγκρίνει τη βίζα του Γιαννόπουλος παρά τις συστάσεις για το αντίθετο από το αρμόδιο τμήμα εσωτερικών υποθέσεων. 

Ο υπουργός Μετανάστευσης ανέφερε πως η επίθεση ήταν «μια πράξη του απόλυτου κακού», προσθέτοντας πως η Αυστραλία συμπαραστέκεται στη Νέα Ζηλανδία και σε όλες τις μουσουλμανικές κοινότητες στον κόσμο καταδικάζοντας αυτή την απάνθρωπη πράξη. 

Με πληροφορίες από Guardian 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.