search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:27
MENU CLOSE

Ανεπιθύμητος ο Μάιλο Γιαννόπουλος στην Αυστραλία μετά τα σχόλια για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία

16.03.2019 11:38
Ανεπιθύμητος ο Μάιλο Γιαννόπουλος στην Αυστραλία μετά τα σχόλια για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία - Media

 

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε να ανακαλέσει τη βίζα του ακροδεξιού Μάιλο Γιαννόπουλος, που είχε εγκριθεί πριν από μία εβδομάδα, μετά από τα σχόλια του για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία με τους 48 νεκρούς. 

Ο Γιαννόπουλος απέδωσε την επίθεση στην «καθιέρωση του παραχαϊδεμένου εξτρεμιστικού αριστερισμού και της βάρβαρης ξένης κουλτούρας» και υποστήριξε την Κάντις Όουενς που «επηρέασε περισσότερο από τον καθένα» τον μακελάρη, όπως τουλάχιστον ο ίδιος έγραψε στο μανιφέστο του. 

«Οι άνθρωποι δεν ριζοσπαστικοποιούνται από τη δική τους πολιτική ομάδα. Ωθούνται στην ακροδεξιά από την αριστερά, όχι από άλλους στην δεξιά», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιαννόπουλος στον λογαριασμό του στο Facebook. 

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Ντέιβιντ Κόλμαν, χαρακτήρισε άθλια τα σχόλια του Γιαννόπουλος σημειώνοντας ότι υποθάλπουν το μίσος και τον διχασμό». Ξεκαθάρισε δε πως δεν θα του επιτραπεί η είσοδός στη χώρα.   

Ο Κόλμαν ήταν ο άνθρωπος που είχε εγκρίνει τη βίζα του Γιαννόπουλος παρά τις συστάσεις για το αντίθετο από το αρμόδιο τμήμα εσωτερικών υποθέσεων. 

Ο υπουργός Μετανάστευσης ανέφερε πως η επίθεση ήταν «μια πράξη του απόλυτου κακού», προσθέτοντας πως η Αυστραλία συμπαραστέκεται στη Νέα Ζηλανδία και σε όλες τις μουσουλμανικές κοινότητες στον κόσμο καταδικάζοντας αυτή την απάνθρωπη πράξη. 

Με πληροφορίες από Guardian 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:20