17/10/2019 20:04:09

Ισπανική δεξιά: Εκβιάζει επίσημα τις παράτυπες μετανάστριες να δώσουν τα παιδιά τους για υιοθεσία

Ισπανική δεξιά: Εκβιάζει επίσημα τις παράτυπες μετανάστριες να δώσουν τα παιδιά τους για υιοθεσία   - Media

 

Ο νέος ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος Πάμπλο Κασάδο είχε μια φαεινή ιδέα αντάξια του Φράνκο για να καταπολεμήσει τον «δημογραφικό χειμώνα» που βιώνει η Ισπανία. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Κασάδο πρότεινε στις έγκυες μετανάστριες “χωρίς χαρτιά” να δίνουν να παιδιά τους για υιοθεσία για να διασφαλίσουν την παραμονή τους στη χώρα. Όλα αυτά βέβαια όπως επιβάλλει ο νόμος για τις υιοθεσίες, που προβλέπει την ανωνυμία των φυσικών γονέων των παιδιών.

Ο Κασάδο κατάθεσε για πρώτη φορά τις προτάσεις του στη διεύθυνση του Λαϊκού Κόμματος την Τετάρτη, για να ξεστομίσει αυτές τις αθλιότητες την επομένη ημέρα κατά τη διάρκεια της απονομής του Βραβείου Μιγκέλ Ντε Θερβάντες του Πανεπιστημίου του Βαγιαδολίδ, το οποίο, παρόλο που είναι τελευταίο στην αξιολόγηση των ισπανικών πανεπιστημίων και δεμένο στο άρμα του Λαϊκού Κόμματος, δεν παύει να είναι ένας ευρωπαϊκός πανεπιστημιακός θεσμός. Τώρα πώς ένας άνθρωπος που εμφανίζει πλαστούς τίτλους για μεταπτυχιακά στο Χάρβαρντ, στο Τζορτζτάουν ή ισπανικού πανεπιστημίου βραβεύεται χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει τουλάχιστον τα ακαδημαϊκά στοιχεία του βιογραφικού του είναι άλλο θέμα.

Στη διεύθυνση του Λαϊκού Κόμματος ο Κασάδο υποστήριξε ότι οι μετανάστριες “χωρίς χαρτιά” δεν θα απελαύνονται μέχρι να παραδώσουν τα προς υιοθεσία παιδιά τους στις αρμόδιες αρχές. Το γραφείο Τύπου του Λαϊκού Κόμματος διευκρίνισε στο Newtral ότι όχι μόνο δεν πρόκειται για... fake news, “διορθώνοντας” μάλιστα τις προτάσεις του “ηγέτη”, υποστηρίζοντας ότι οι μετανάστριες “χωρίς χαρτιά” που θα δίνουν τα παιδιά τους για υιοθέτηση θα μπορούν να παίρνουν... άδεια παραμονής ή μάλλον καλύτερα “δεν θα υπάρχει λόγος απέλασης” και “δεν θα ενεργοποιηθεί η απέλαση”, γιατί αυτές “θα απολαμβάνουν όλη την προστασία και τις εγγυήσεις και τις ίδιες συνθήκες που βιώνουν οι γυναίκες με άδεια παραμονής στην Ισπανία”.

Το ντελίριο του Κασάδο εναντίον των γυναικών συμπληρώθηκε και με άλλες αντιδραστικές και αναχρονιστικές προτάσεις, όπως την επιστροφή του περιοριστικού νόμου για τις εκτρώσεις του 1985, και μάλιστα με πλαστά στοιχεία, υποστηρίζοντας ότι με τη μείωση των δαπανών για τις εκτρώσεις θα στηρίξει το... ασφαλιστικό σύστημα και τις συντάξεις ή ακόμη χειρότερα ότι οι έγκυες γυναίκες “θα πρέπει να ξέρουν τι έχουν μέσα τους”.

Μπροστά στο κύμα διαμαρτυριών ο Κασάδο ζήτησε “ευθύνες” από τους δημοσιογράφους καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για... fake news, ξεκινώντας έναν πόλεμο εναντίον των ατόμων που βιντεοσκόπησαν με τα κινητά τους το ντελίριο του ανθρώπου θα θέλει να κυβερνήσει την τέταρτη μεγαλύτερη χώρα της Ευρωζώνης κερδίζοντας τις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου.

Η κυβέρνηση του Σάντσεθ αποφάσισε χθες την εκταφή του Φράνκο από το “Μαυσωλείο της Κοιλάδας των Πεσόντων” στις 10 Ιουνίου και την ταφή τους στο κοιμητήριο του Ελ Πάρδο, του μικρού χωριού που έζησε για σαράντα χρόνια, δύο βήματα από το κέντρο της Μαδρίτης. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι πώς θα ξεθάψει κανείς τον φασισμό για να τον ξαναθάψει σε ένα άλλο μέρος. Εάν ο Κασάδο είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, αντί θα μεταφέρει τη σορό του Φράνκο, είναι πιο πιθανό να θελήσει να αναστήσει τις μεθόδους και τις πολιτικές του.

 

 

Πηγή: left.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.