search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:31
MENU CLOSE

Σημίτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί απόλυτη σιωπή για τις επιδιώξεις του στις ευρωεκλογές

17.03.2019 08:47
Σημίτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί απόλυτη σιωπή για τις επιδιώξεις του στις ευρωεκλογές - Media

 

Την άποψη ότι ελάχιστοι ενδιαφέρονται για τις ευρωεκλογές, εκφράζει ο Κώστας Σημίτης με άρθρο του στην “Καθημερινή της Κυριακής”, επισημαίνοντας ότι η προσοχή όλων είναι στραμμένη στις εθνικές εκλογές.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κυριαρχεί το ερώτημα πότε θα γίνουν, ποιο κόμμα θα τις κερδίσει, τι σημαίνει αυτό για τη χώρα. Παρόμοια ερωτήματα δεν τίθενται σχετικά με τις ευρωεκλογές». 

«Το Ευρωκοινοβούλιο είναι ένας παράγοντας σχεδόν αδιάφορος σχεδόν για όλους τους Έλληνες, οι οποίοι τον θεωρούν κάτι σαν “λέσχη συζητήσεων” χωρίς ουσιαστικές εξουσίες. Οι Έλληνες ευρωβουλευτές έχουν την περιορισμένη αποστολή να προβάλουν τις ελληνικές θέσεις και τα ελληνικά προβλήματα», σημειώνει ο κ. Σημίτης και συμπληρώνει ότι ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση τηρούν απόλυτη σιωπή για τις επιδιώξεις τους σε σχέση με τις ευρωεκλογές.

Ο Κώστας Σημίτης θεωρεί ότι αυτή η απορριπτική στάση για τον ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου είναι εντελώς λανθασμένη, καθώς  παραβλέπει το γεγονός ότι αυτός ο θεσμός έχει σημαντικές εξουσίες. Συγκεκριμένα, αποφασίζει για το 80% περίπου των νομοθετικών μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.        

Μεταξύ άλλων, σχολιάζει την απόφαση της κυβέρνησης για διεξαγωγή των την ίδια ημέρα των αυτοδιοικητικών και των ευρωεκλογών. Όπως αναφέρει, “η ρύθμιση αυτή είναι αρνητική τόσο για την Αυτοδιοικητική όσο και την ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας. Αγνοεί ότι κάθε εκλογή είναι μια διαδικασία που προϋποθέτει πληροφόρηση των πολιτών για τα προβλήματα που υπάρχουν , για τις λύσεις που υποστηρίζουν οι παρατάξεις και τα πρόσωπα που συμμετέχουν”. Ο πρώην πρωθυπουργός καταλήγει αναφέροντας ότι σε αυτόν τον τομέα “επικράτησε σιωπή”. Και κλείνει το άρθρο του λέγοντας ότι “ίσως να ήταν και ο κύριος στόχος της κυβέρνησης”.     

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:29