12/08/2020 15:54:02

Αλαβάνος: Το ήθος Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνη δοκιμάστηκε με το τρίτο Μνημόνιο

Αλαβάνος: Το ήθος Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνη δοκιμάστηκε με το τρίτο Μνημόνιο - Media

 

Εφικτή χαρακτήρισε τη συμμαχία του Σχεδίου Β’ με τη ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας στα «Ακραία Φαινόμενα» του ΣΚΑΪ. 

Ωστόσο σημείωσε πως αυτό «δεν είναι επαρκές (να γίνει συνεργασία με τη ΛΑΕ του Π. Λαφαζάνη)», καθώς «χρειάζεται μία συγκέντρωση ευρύτερων δυνάμεων και εγώ δεν περιορίζομαι στον χώρο της Αριστεράς».

«Η συνεργασία αυτή δεν πρέπει να γίνει στη βάση της προέλευσης, ότι προερχόμαστε από την Αριστερά, αλλά στη βάση του προγράμματος. Γιατί πιστεύω ότι ο κόσμος λαχταράει να υπάρξει ένα πρόγραμμα διαφορετικό το οποίο θα τον βγάλει ολικά από αυτή τη μαύρη δεκαετία», σημείωσε και πρόσθεσε: «Οι προσπάθειες του Σχεδίου Β’ είναι να υπάρξει ευρύτερη συνένωση δυνάμεων. Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουν να συμπαραταχθούν στις εκλογές και η ΛΑΕ και η Πλεύση Ελευθερίας και η ΜΕΡΑ 25 με τον Γιάνη Βαρουφάκη και πολλές άλλες δυνάμεις», σημείωσε. 

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέκος Αλαβάνος σχολίασε πως «βρισκόταν σε πλήρες χάος το πρώτο εξάμηνο του 2015, δοκιμάστηκε τότε το ήθος των ανθρώπων» και τόνισε πως «το ήθος Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου και Λαφαζάνη δοκιμάστηκε με το τρίτο Μνημόνιο, στο οποίο είπαν όχι».

Επισήμανε μάλιστα πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει πως δεν έχει συνέπεια και ειλικρίνεια » και σχολίασε πως «έχει καταφέρει στην Αριστερά το μεγαλύτερο πλήγμα».

Ο πρόεδρος του Σχεδίου Β’ υποστήριξε ακόμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ απεμπόλισε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως πρόδωσε την Αριστερά και τον λαό.

«Αν υπάρχει ένας Τσίπρας, ένας Φλαμπουράρης, ένας Δραγασάκης οι οποίοι πρόδωσαν αυτά που είχαν πει στον ελληνικό λαό με τον χειρότερο τρόπο δεν σημαίνει πως ό,τι έρχεται από την Αριστερά είναι έτσι», σημείωσε και πρόσθεσε: «Η πολιτική «θα σκίσω τα Μνημόνια» και «θα είμαστε καλοί διαπραγματευτές» δεν είχε καμία βάση».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.