22/11/2019 21:22:32

Ξεσηκώθηκαν οι Καζανάρηδες στην Κρήτη: Πάνε να μας εξοντώσουν για την τσικουδιά

Στο Ευρωκοινοβούλιο φέρνει το ΚΚΕ την αύξηση της φορολογίας σε τσίπουρο και τσικουδιά - Media

 

Εν μέσω διαμαρτυριών και έντονης δυσφορίας από την πλευρά των αποσταγματοποιών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι η έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου τους στο Ηράκλειο με αφορμή την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ που υποχρεώνει από τη Δευτέρα 18 Μαρτίου τους καταστηματάρχες που θα αγοράσουν τσικουδιά να αναρτήσουν τα στοιχεία του παραγωγού σε εμφανές σημείο μέσα στα κατάστηματά τους διαφορετικά θα του επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ, σύμφωνα με το ekriti.gr.

Από την άλλη πλευρά απαγορεύει στον παραγωγό να διακινεί τη ρακή του σε μπουκάλι με το δικό του όνομα. Στην περίπτωση που το πράξει θα καταβάλει κι εκείνος ισόποσο πρόστιμο.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης όπως δήλωσε στο ekriti o πρόεδρος των αποσταγματοποιών κ.Στάθης Φραγκιάδακης υπήρξε έντονος προβληματισμός από τους παραγωγούς τσικουδιάς καθώς εάν εφαρμοστεί η εγκύκλιος θα σημάνει και την καταστροφή του κλάδου και ζήτησαν από τους βουλευτές να παρέμβουν στο υπουργείο οικονομκών και στην Ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων ώστε να ανασταλεί η ισχύς της εγκυκλίου.

Οι βουλευτές Ηρακλείου από όλα τα κόμματα όπως οι κ.Κεγκέρογλου,Αυγενάκης,Δανέλης,που παραβρέθηκαν στη συνέλευση αλλά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.Βαρδάκης και Ηγουμενίδης
που έστειλαν αντιπροσώπους δεσμέτηκαν τη Δευτέρα το πρωί να παρέμβουν στην υφυπουργό οικονομικών κ.Κατερίνα Παπανάτσιου και στον Διοικητή της ΑΑΔΑΕ κ.Πιτισιλή και να ζητήσουν την αναστολή εφαρμογής της εγκυκλίου και ταυτόχρονα οι αποσταγματοποιοί να διαμορφώσουν τις δικές τους προτάσεις και στη συνέχεια σε συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς να συζητήσουν εκ νέου όλα τα δεδομένα.

Μας έπιασαν στον ύπνο δήλωσε με νόημα ο κ.Φραγκιαδάκης αφού προηγουμένως δεν είχαμε καμία ενημέρωση για το σχεδιασμό ώστε να είχαμε προετοιμαστεί.Εμείς θέλουν τη νομιμόμητα αλλά μέσα από διαδικασίες που δεν θα θίγουν τα επαγγελμάτικά μας συμφέροντα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.