search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:19
MENU CLOSE

Μπακογιάννης: Η βία πρέπει να καταδικάζεται από όπου κι αν προέρχεται χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις

17.03.2019 18:30
Μπακογιάννη για το συνωστισμό στην Ομόνοια: Δεν ξέρω πολύ κόσμο που ζήτησε συγγνώμη (Video) - Media

 

«Θα πρέπει να αποδείξουμε τη Δημοκρατία μας στην πράξη. Όλοι μας καλούμαστε να υπερβούμε τις όποιες ατζέντες και φιλοδοξίες και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Ελπίζω σήμερα να κάνουμε μια νέα αρχή». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Κώστας Μπακογιάννης απευθυνόμενος στους συνυποψηφίους του για το Δήμο Αθηναίων στην εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο της καμπάνιας «Βαλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Αθήνας» που αφορά τις ρατσιστικές επιθέσεις των τελευταίων ετών στην πόλη.

Ο Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε εξαιρετική την πρωτοβουλία των διοργανωτών τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια συζήτηση στην ιστορία των δημοτικών εκλογών της Αθήνας και «ας το κρατήσουμε ως πολύτιμο δημοκρατικό κεκτημένο». 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι «έχουμε ένα πολιτικό σύστημα που πολλές φορές υποκύπτει στον πειρασμό του «εμείς ή εσείς» ή του «εμείς ή κανείς». 

«Η συνεργασία, η συνεννόηση, η συναίνεση είναι στο σκληρό πυρήνα της αυτοδιοίκησης και αυτό δεν είναι κάτι θεωρητικό και αφηρημένο. Είναι πρακτικό και όλοι κρινόμαστε στην πράξη», επισήμανε.

Για το θέμα της ασφάλειας επανέλαβε τις προτάσεις του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά». Δηλαδή μεταξύ άλλων τη λειτουργία ενός Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου προκειμένου ο Δήμος και οι  συναρμόδιοι φορείς να αντιμετωπίσουν το οργανωμένο έγκλημα, τα κυκλώματα και τις μαφίες που εκμεταλλεύονται πολλές φορές πρόσφυγες και μετανάστες και τη συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με μια αναβαθμισμένη και εκσυγχρονισμένη Δημοτική Αστυνομία.

Ειδικά για την Αθήνα είπε ότι το πρόβλημα της τυφλής βία είναι ορατό στην κοινωνία.

«Έχουμε ολόκληρες περιοχές που βιώνουν την εγκατάλειψη και ο φόβος κυριαρχεί. Ο φασισμός και η τρομοκρατία βρίσκουν εύφορο έδαφος»,υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Ας ανοίξουμε τα μάτια μας στην απαράδεκτη κατάσταση, στην εγκατάλειψη και την περιφρόνηση που αισθάνονται ολόκληρες περιοχές της Αθήνας. Αδιέξοδα και απελπισία. Ας μην κουνάμε το δάκτυλο και ας αντιληφθούμε ότι ο αγώνας για μια δημοκρατική πόλη μας αφορά όλους».

«Ο Δήμος καλείται να δώσει την μάχη για την ένταξη αυτών των ανθρώπων. Να υλοποιήσει δομές, να είναι σε θέση να παρέχει αναγκαίες νομικές υπηρεσίες, υπηρεσίες για γλωσσομάθεια, και ταυτόχρονα να έχει το δικό του Παρατηρητήριο Ρατσισμού για να χαρτογραφεί την πραγματικότητα», εξήγησε ενώ ξεκαθάρισε: «Έχοντας αισθανθεί στο πετσί μου τον παραλογισμό της βίας να είμαστε όλοι ξεκάθαροι. Η βία από όπου κι αν προέρχεται δημιουργεί αποστροφή, οργή και αγανάκτηση. Πρέπει να καταδικάζεται χωρίς γενικολογίες, χωρίς περιστροφές, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις».

«Πολλές φορές κόβουμε την πραγματικότητα στα μικροκομματικά μας συμφέροντα και τα κάνουμε όλα αυτά με μια γερή δόση λαϊκισμού ενώ ταυτόχρονα καθυστερούμε τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν δικάζει αλλά έχει την ευθύνη να παρέχει όλες τις διοικητικές ευκολίες και έρχεται με αλλαγές στον ποινικό κώδικα που είναι χάδι στη Χρυσή Αυγή», συνέχισε ο Κώστας Μπακογιαννης ο οποίος τόνισε ότι «έχουμε αποτύχει στη διαχείριση του προσφυγικού».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας για την έκθεση των διοργανωτών στην Τεχνόπολη με θέμα τα θύματα του ρατσισμού, χρησιμοποίησε την έκφραση «γροθιά στο στομάχι».

«Το θέμα είναι πως θα φωτίσουμε τις μαύρες τρύπες της Αθήνας, τι θα κάνουμε για τις παιδικές χαρές και τους χώρους άθλησης, τι θα κάνουμε για να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης από το πεζοδρόμιο μέχρι το άλσος και το πάρκο», εξήγησε και τόνισε: «Ο φόβος κυριαρχεί και τρέφει το μίσος το οποίο με τη σειρά του τρέφει το έγκλημα και την επίθεση. Ας μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα και για πραγματικές λύσεις που ξεκινούν από την ασφάλεια, την καθαριότητα, το πράσινο και το φως. Αυτή θα είναι η δουλειά μας την επόμενη ημέρα και όχι να είμαστε σχολιαστές ή παρατηρητές».

Ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι πολλές από τις προτάσεις του δεν έχουν κανένα ιδεολογικό φορτίο.

«Δεν νομίζω να διαφωνούν ο δεξιός και ο αριστερός ότι τα παιδιά αυτών των ανθρώπων πρέπει να μαθαίνουν ελληνικά, ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορεί να ζούνε στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Από την επόμενη ημέρα των εκλογών είμαστε συνοδοιπόροι. Ο καθένας όπου τον τάξει ο λαός αλλά όλοι μαζί θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη. Φεύγω πολύ αισιόδοξος από τη σημερινή συνάντηση», ανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10