search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:01
MENU CLOSE

Νέα Ζηλανδία: Συνεδρίαση για την αλλαγή του νόμου περί όπλων

17.03.2019 18:56
Νέα Ζηλανδία: Συνεδρίαση για την αλλαγή του νόμου περί όπλων - Media

 

Το υπουργικό συμβούλιο της Νέας Ζηλανδίας θα συνεδριάσει τη Δευτέρα για πρώτη φορά μετά τις δίδυμες τρομοκρατικές επιθέσεις στην πόλη Κράιστσερτς ώστε να ξεκινήσει άμεσα την τροποποίηση των νόμων περί οπλοκατοχής στη χώρα.

Το Σάββατο η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν δήλωσε ότι θα προωθήσει την αυστηρότερη νομοθεσία σχετικά με τον έλεγχο των πυροβόλων όπλων στη χώρα. Σήμερα υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 1.5 εκατομμύρια πυροβόλα όπλα στη Νέα Ζηλανδία, ένα για κάθε τρεις κατοίκους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Μπρέντον Τάραντ, ο Αυστραλός που σκότωσε 50 ανθρώπους σε δύο τεμένη, είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής και διέθετε πέντε όπλα.

Η αλλαγή στον νόμο είχε απορριφθεί στο παρελθόν, όμως η Άρντερν είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην τροποποίησή του. Οι νόμοι «πρέπει να αλλάξουν, ανεξάρτητα με το ποιες συνέπειες μπορεί να υπάρξουν για τους εμπόρους όπλων», τόνισε.

Το υπουργικό συμβούλιο θα ενημερωθεί επίσης αύριο από τις υπηρεσίες ασφαλείας για τη σφαγή στο Κράιστσερτς και τα μέτρα εθνικής ασφάλειας.

Το όνομα του Τάραντ δεν περιλαμβανόταν σε καμία λίστα παρακολούθησης στη Νέα Ζηλανδία ή την Αυστραλία.

Τα μέλη του κοινοβουλίου θα αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα την Τρίτη. Από τη Δευτέρα θα ανοίξουν τα βιβλία συλλυπητηρίων τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στην εθνική βιβλιοθήκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:00