21/09/2020 12:59:45

Καταδικάζουμε σε αφανισμό τα ζώα: Βρήκαν στην κοιλιά νεκρής φάλαινας 40 κιλά πλαστικές σακούλες

Καταδικάζουμε σε αφανισμό τα ζώα: Βρήκαν στην κοιλιά νεκρής φάλαινας 40 κιλά πλαστικές σακούλες  - Media

 

Τι και εάν τα ζώα, τα θηλαστικά, τα πτηνά, τα ψάρια πεθαίνουν καθημερινά από τη μόλυνση και τη ρύπανση. Δεν μας νοιάζει. Οι άνθρωποι να είναι καλά. Και όμως ένα είδος να εξαφανιστεί και να διαταραχτεί η ισορροπία στον πλανήτη, οι άνθρωποι δεν θα είναι καλά. Αλλά τι μας νοιάζει εμάς; Συνεχίζουμε να πετάμε πλαστικά στις θάλασσες και να βρωμίζουμε με την παρουσία μας το οικοσύστημα.

Στα ανοιχτά της θάλασσας των Φιλιππίνων βρέθηκε μια νεκρή φάλαινα. Ειδικοί επιστήμονες ανέβασαν το κήτος σε ένα πλοίο και του έκαναν νεκροψία. Αυτό που βρήκαν στην κοιλιά του είναι ανατριχιαστικό. Σαράντα κιλά πλαστικές σακούλες βρισκόντουσαν μέσα στο σώμα του νεκρού κητώδους θηλαστικού. Αυτές ήταν και η αιτία του θανάτου της.

Οι ειδικοί περιέγραψαν ότι ανάμεσα στα 40 κιλά σακούλες βρήκαν «16 σακούλες από ρύζι, 4 σακούλες από μπανάνες και αρκετές σακούλες για ψώνια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα πλαστικού που έχει βρεθεί σε φάλαινα. Είναι αηδιαστικό. Πρέπει να ληφθούν μέτρα κατά όσων συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τους ωεκανούς ως μεγάλες χωματερές» αναφέρουν σε ανάρτηση τους στο facebook.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.