search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:24
MENU CLOSE

Το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ διενεργεί επίσημη έρευνα για το πόσο ασφαλή είναι τα Boeing 737 MAX

18.03.2019 07:40
«Βόμβα» από το Κογκρέσο: Η Boeing ήξερε για το πρόβλημα των 737 ΜΑΧ από το 2017 - Media

 

Το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ διενεργεί έρευνα για τη διαδικασία έγκρισης από τον ρυθμιστικό φορέα των αεροπορικών μεταφορών, την ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA), των αεροσκαφών Boeing 737 MAX, τα οποία ενεπλάκησαν σε δύο πρόσφατα πολύνεκρα δυστυχήματα, έγραψε η εφημερίδα The Wall Street Journal χθες Κυριακή.

Η έρευνα αφορά, κατά την εφημερίδα, ένα σύστημα ασφαλείας που εκτιμάται ότι διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στο δυστύχημα της Lion Air, στην Ιάβα της Ινδονησίας, την 29η Οκτωβρίου (189 νεκροί).

Οι αρχές θέλουν επίσης να μάθουν εάν το σύστημα MCAS, σκοπός του οποίου είναι να αποτρέπει την απώλεια στήριξης, ενδέχεται να έπαιξε ρόλο και στη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines κοντά στην Αντίς Αμπέμπα τη 10η Μαρτίου (157 νεκροί).

Η έρευνα του υπουργείου Μεταφορών άρχισε μετά το δυστύχημα της Λάιον και επικεφαλής της έχει τεθεί ο γενικός επιθεωρητής του, αποκαλύπτει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα, ζητήθηκε από τα στελέχη δύο γραφείων της FAA να φροντίσουν να είναι διαθέσιμοι οι ηλεκτρονικοί φάκελοι για τη διαδικασία.

Ένα από τα αντικείμενα της έρευνας είναι να εξακριβωθεί εάν τηρήθηκαν οι κανόνες κι έγιναν επαρκείς τεχνικές αναλύσεις για να ελεγχθεί το λογισμικό αποτροπής της απώλειας στήριξης.

Το υπουργείο Μεταφορών δεν αντέδρασε το βράδυ της Κυριακής, όταν του ζητήθηκε σχόλιο για το δημοσίευμα της WSJ.

Νωρίτερα χθες η FAA -οι διαδικασίες της οποίας για τον έλεγχο και την πιστοποίηση των 737 MAX επίσης αμφισβητούνται λόγω ενός δημοσιεύματος της εφημερίδας Seattle Times, κατά το οποίο ήταν εξαιρετικά βιαστική- διαβεβαίωσε πως όλα έγιναν βάσει των κανόνων

Το αεροσκάφος μελετήθηκε ενδελεχώς, με δοκιμές στο έδαφος και στον αέρα, για να «επιβεβαιωθεί πως ανταποκρινόταν στα κριτήρια της FAA», τόνισε η υπηρεσία.

Επίσης χθες Κυριακή, οι αρχές της Αιθιοπίας ανέφεραν πως το νέο δυστύχημα έχει «σαφείς ομοιότητες» με εκείνο της Λάιον, επικαλούμενες μια πρώτη ανάλυση των δεδομένων από τα λεγόμενα μαύρα κουτιά του 737 MAX 8.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:23